Laser Genesis
hudhälsa

Cutera Excel HR

Cutera Excel HR erbjuder effektiv hårborttagning med 755nm Alexandrit-laser och 1064nm Nd:Yag-laser. Ett inbyggt kylsystem för att göra behandlingen så behaglig som möjligt.
Förutom effektiv hårborttagning kan Cutera Excel HR behandla pigmenteringar, solfläckar, kärl och dessutom Excel HR Cuteras patenterade lasergenesis-teknologi för hudrevitaliserande behandlingar.
laser hårborttagning cutera

Cutera Excel HR är mycket mångsidig och kan användas för många olika hudbehandlingar – allt ifrån uppstramning till borttagning av mindre födelsemärken, kärl och pigmentering, till kollagenstimulering.

Excel HR kombinerar en kraftfull 755nm Alexandrit-laser och en 1064nm Nd:Yag-laser för säker, effektiv behandling för alla hudtyper. Cutera Excel HR erbjuder en högeffektiv hårborttagning och den innehåller ett effektivt inbyggt kylsystem för att göra behandlingarna så behagliga som möjligt. 

Excel HR används för permanent hårreduktion på alla hudtyper (Fitzpatrick I – VI), inklusive solbränd hud. Permanent hårreduktion definieras som långvarig, stabil minskning av antalet hårstrån som observeras 6, 9 och 12 månader efter avslutad behandling.

Vad är fördelarna med Cutera Excel HR?

- Snabba behandlingar
- Resultat som är kliniskt bevisade
- Behandlar alla hudtyper
- Innehåller ett effektivt kylsystem
- Kort eller ingen återhämtningstid


cutera excel hr huduppstramning
Cutera Laser Nacka

Vad kan behandlas med Cutera Excel HR?

Kombinationen av våglängder möjliggör inte bara effektiv hårborttagning, utan är också en lösning för epidermala pigmenterade lesioner, vaskulära lesioner och Cuteras teknologi laser Genesis för hudrevitaliserande behandlingar.

Huduppstärkande behandling med laser Genesis

Cutera Excel HR laser Genesis

Hur många behandlingar krävs?

När kärl behandlas behövs ofta bara en behandling. Vid behandlingar för huduppstramning och kollagenstimulering uppnås bästa resultat vid regelbundna behandlingar med cirka fyra veckors mellanrum.

Vid hårborttagning krävs flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Håret på kroppen befinner sig i olika växtfaser (anagen fas eller tillväxtfas, katagen fas eller övergångsfas och telogen fas eller vilofas) och det är i den anagena fasen som hårsäcken går att behandla för effektiv hårborttagning. Det är också viktigt det går tillräckligt lång tid mellan behandlingarna så håret hinner komma in i nästa växtfas - ofta behövs ca 8 veckor mellan behandlingarna.

Vad är Cutera laser Genesis?

Excel HR använder Cuteras patenterade lasergenesis teknologi. Det är en icke-invasiv laserbehandling som använder laservärme och ljusenergi i en serie mikropulser.

Detta aktiverar hudens naturliga läkningsprocess och kollagenförnyelse. Lasergenesis kallas ibland "lunchrast"-behandlingen eftersom den både går snabbt att göra och inte medför några synliga rodnader. Behandlingen går att göra året om. 

Lasergenesis är en fantastisk revitaliserande behandling för fina linjer, mindre rynkor, förbättra texturer och porer i ansiktet, utjämna rodnad och minskar synligheten av ärr.

Laser Genesis hudhälsa, huduppstramning
Kollagen Cutera Laser

Kollagenstimulering med laser Genesis

Rynkor uppstår med stigande ålder och är en naturlig process när ansiktet och huden förlorar både fett, kollagen, elastin och hyaluronsyra vilket leder till förlorad volym och elasticitet.
Lasergenesis stimulerar kollagenproduktionen till en mer friskare hud med bättre struktur.

Alexandrit 755nm och Nd:Yag 1064nm laser

För att komma ned på rätt djup vid hudbehandlingar och hårborttagning krävs det olika våglängder på lasern. Cutera Excel HR har både en alexandrit 755nm och en Nd:Yag 1064nm laser. Det gör också att Excel HR kan behandla alla hudtyper, där alexandrit används framför allt på hudtyp I-IV och Nd:Yag på hudtyp V-VI. 

Alexandrit-lasern absorberas i blod och pigment djupt i dermis och är därför bra för behandling av främst hårborttagning men även pigment och viss rodnad. Lämpas mycket bra till hårborttagning för hud typ I- IV då den är mycket effektiv att nå små till medium hårfolliklar.

Nd:Yag 1064 arbetar på den våglängd som är säkrast för att behandla hårborttagning på hudtyp IV-VI, kan även behandla alla hudtyper. Absorberas också i blod, men ännu djupare i dermis och är därför bra för behandling av kärl, djupare folliklar, struktur, mörk hudtyp och även solbränd hud.

Cutera Laser Hårborttagning
Hudtyper nacka cutera

Fitzpatrickskalan hudtyp

Under 1970-talet introducerade en amerikansk dermatolog, Thomas B. Fitzpatrick, en numerisk klassificering av hudtyper som ett sätt att uppskatta effekten från ultraviolett strålning på olika typer av hud. Ljusare hudtyper har lägre nivåer av melanin och är känsligare för solljus medan mörkare hud har högre grad av melanin. Detta får också betydelse vid hudbehandlingar där utrustning och behandlingar måste anpassas till de olika hudtypernas förutsättningar. Fördelen med Excel HR är att den har både en alexandrit och en ND:Yag laser vilket gör att den kan behandla alla hudtyper. 

error: OBS: Innehåll går inte att kopiera !!