Laser - hårborttagning

Cutera Excel HR

Cutera Excel HR erbjuder effektiv hårborttagning med 755nm Alexandrit-laser och 1064nm Nd:Yag-laser. Ett inbyggt kylsystem för att göra behandlingen så behaglig som möjligt.
Förutom effektiv hårborttagning kan Cutera Excel HR behandla pigmenteringar, solfläckar, kärl och dessutom Excel HR Cuteras patenterade lasergenesis-teknologi för hudrevitaliserande behandlingar.
laser hårborttagning cutera

Cutera Excel HR är mycket mångsidig och kan användas för många olika hudbehandlingar – allt ifrån uppstramning till borttagning av mindre födelsemärken, kärl och pigmentering, till kollagenstimulering.

Excel HR kombinerar en kraftfull 755nm Alexandrit-laser och en 1064nm Nd:Yag-laser för säker, effektiv behandling för alla hudtyper. Cutera Excel HR erbjuder en högeffektiv hårborttagning och den innehåller ett effektivt inbyggt kylsystem för att göra behandlingarna så behagliga som möjligt. 

Excel HR används för permanent hårreduktion på alla hudtyper (Fitzpatrick I – VI), inklusive solbränd hud. Permanent hårreduktion definieras som långvarig, stabil minskning av antalet hårstrån som observeras 6, 9 och 12 månader efter avslutad behandling.

Vad är fördelarna med Cutera Excel HR?

- Snabba behandlingar
- Resultat som är kliniskt bevisade
- Behandlar alla hudtyper
- Innehåller ett effektivt kylsystem
- Kort eller ingen återhämtningstid


Cutera Laser Nacka
cutera excel hr huduppstramning

Vad kan behandlas med Cutera Excel HR?

Kombinationen av våglängder möjliggör inte bara effektiv hårborttagning, utan är också en lösning för epidermala pigmenterade lesioner, vaskulära lesioner och Cuteras teknologi lasergenesis för hudrevitaliserande behandlingar.

Hårborttagning med laser

Börja alltid med att boka en konsultation så vi tillsammans kan titta på det område du önskar behandla för att komma fram till den bästa behandlingen för just dig

Hårborttagning

Många besväras av ogenerad hårväxt på oönskade ställen på kroppen. Andra vill sluta med att själva raka sig och uppnå en långsiktig effekt. Cuteras Excel HR erbjuder marknadsledande effekt för hårborttagning.

Cutera Laser Hårborttagning
Cutera hårborttagning laser

Hur fungerar det?

Laserstrålen generar exakt kontrollerade energipulser som absorberas av pigmentet eller melaninet i håret och når in i de aktiva hårsäckarna under huden. Genom uppvärmning förstörs follikens förmåga att producera nya hårstrån.

Varför flera behandlingar?

Endast hårsäcken i den anagena tillväxtfasen kan effektivt behandlas och inaktiveras. Oberoende av de närliggande hårstråna så kommer inte alla hårstrån kommer att vara i samma fas samtidigt.

Cutera Laser Hårborttagning

Om hårväxt och hårborttagning

Hår befinner sig hela tiden i olika växtfaser och vid permanent hårborttagning är det endast när håret befinner sig i tillväxtfasen som det går att nå önskad effekt av behandlingen. 

Att inte alla hårstrån samtidigt befinner sig i tillväxtfasen är anledningen till att det krävs ett antal behandlingar för att nå önskvärt resultat. Exakt hur många behandlingar som krävs går inte att säga eftersom det beror på hur ditt hår växer och i vilken fas det är men mellan 5-8 behandlingar kan vara ett riktmärke. 

Viktigt är att låta det gå minst 6-8 veckor mellan behandlingarna så att hårstrån som varit i den katagena eller telegena fasen hinner komma in i den anagena (tillväxt) fasen. 

Anagen fas

I den anagena fasen bildas och växer hårstråna. Under denna fas producerar roten ständigt ämnen som behövs för håret. Det är i denna fas som det går att behandla folliken för hårborttagning. Den anagena fasen pågår i ungefär 30 dagar för de hårsäckar som befinner sig i det stadiet.

Katagen fas

Den katagena fasen, eller övergångsfasen, är en period när håret övergår från aktiv tillväxt till vilande tillväxt. Det är under denna fas som hårsäcken dra ihop sig och tillfälligt slutar att producera hår. Denna fas varar normalt i 1-2 veckor.

Telogen fas

Den telogena fasen kallas också vilofas och under den här fasen befinner sig håret i ett vilande stadium, en inaktiv period. Den här fasen vara mellan ett par veckor till ett par månader.

Exogen fas

Den exogena fasen är en förlängning av den telegena stadiet. Det är under den exogena fasen som håret lossnar från hårsäcken.

Alexandrit 755nm och Nd:Yag 1064nm laser

För att komma ned på rätt djup vid hudbehandlingar och hårborttagning krävs det olika våglängder på lasern. Cutera Excel HR har både en alexandrit 755nm och en Nd:Yag 1064nm laser. Det gör också att Excel HR kan behandla alla hudtyper, där alexandrit används framför allt på hudtyp I-IV och Nd:Yag på hudtyp V-VI. 

Alexandrit-lasern absorberas i blod och pigment djupt i dermis och är därför bra för behandling av främst hårborttagning men även pigment och viss rodnad. Lämpas mycket bra till hårborttagning för hud typ I- IV då den är mycket effektiv att nå små till medium hårfolliklar.

Nd:Yag 1064 arbetar på den våglängd som är säkrast för att behandla hårborttagning på hudtyp IV-VI, kan även behandla alla hudtyper. Absorberas också i blod, men ännu djupare i dermis och är därför bra för behandling av kärl, djupare folliklar, struktur, mörk hudtyp och även solbränd hud.

Cutera Laser Hårborttagning
Hudtyper nacka cutera

Fitzpatrickskalan hudtyp

Under 1970-talet introducerade en amerikansk dermatolog, Thomas B. Fitzpatrick, en numerisk klassificering av hudtyper som ett sätt att uppskatta effekten från ultraviolett strålning på olika typer av hud. Ljusare hudtyper har lägre nivåer av melanin och är känsligare för solljus medan mörkare hud har högre grad av melanin. Detta får också betydelse vid hudbehandlingar där utrustning och behandlingar måste anpassas till de olika hudtypernas förutsättningar. Fördelen med Excel HR är att den har både en alexandrit och en ND:Yag laser vilket gör att den kan behandla alla hudtyper. 

error: OBS: Innehåll går inte att kopiera !!