Laser - hudåkommor

Cutera Excel HR

Cutera Excel HR erbjuder effektiv hårborttagning med 755nm Alexandrit-laser och 1064nm Nd:Yag-laser. Ett inbyggt kylsystem för att göra behandlingen så behaglig som möjligt.
Förutom effektiv hårborttagning kan Cutera Excel HR behandla pigmenteringar, solfläckar, kärl och dessutom Excel HR Cuteras patenterade lasergenesis-teknologi för hudrevitaliserande behandlingar.
laser hårborttagning cutera

Cutera Excel HR är mycket mångsidig och kan användas för många olika hudbehandlingar – allt ifrån uppstramning till borttagning av mindre födelsemärken, kärl och pigmentering, till kollagenstimulering.

Excel HR kombinerar en kraftfull 755nm Alexandrit-laser och en 1064nm Nd:Yag-laser för säker, effektiv behandling för alla hudtyper. Cutera Excel HR erbjuder en högeffektiv hårborttagning och den innehåller ett effektivt inbyggt kylsystem för att göra behandlingarna så behagliga som möjligt. 

Excel HR används för permanent hårreduktion på alla hudtyper (Fitzpatrick I – VI), inklusive solbränd hud. Permanent hårreduktion definieras som långvarig, stabil minskning av antalet hårstrån som observeras 6, 9 och 12 månader efter avslutad behandling.

Vad är fördelarna med Cutera Excel HR?

- Snabba behandlingar
- Resultat som är kliniskt bevisade
- Behandlar alla hudtyper
- Innehåller ett effektivt kylsystem
- Kort eller ingen återhämtningstidCutera Laser Nacka
cutera excel hr huduppstramning

Vad kan behandlas med Cutera Excel HR?

Kombinationen av våglängder möjliggör inte bara effektiv hårborttagning, utan är också en lösning för epidermala pigmenterade lesioner, vaskulära lesioner och Cuteras teknologi lasergenesis för hudrevitaliserande behandlingar.

Hudbehandlingar med Cutera laser

Börja alltid med att boka en konsultation så vi tillsammans kan titta på det område du önskar behandla för att komma fram till den bästa behandlingen för just dig

Kärlborttagning

Många människor lider idag av röda synliga kärl i ansiktet och på kroppen. När ett vaskulärt blodkärl har uppstått kan vi enkelt utnyttja hudens egna mekanismer för att rensa bort det. Detta gör vi genom att med lasern värma upp kärlet till att det blir så varmt att det koagulerar ihop. Det kommer få huden att reagera då huden ej vill ha trasiga kärl, reaktionen blir att rensa bort det som är trasigt. En naturlig process i vår kropp och reparationen av våra celler och vävnaden tar ca 3 veckor, då det är så lång tid innan vi kan se resultatet. Behandlingen är relativt smärtfri och går snabbt!

Pigment & solfläckar

Lasergenesisteknologi möjliggör borttagning/reducering av pigmenteringar på huden. Hudens pigment utgörs av melanin, som bildas av melanocyterna i överhuden. faktorerna solstrålning och ålder gör att pigmentet som bildas blir ojämnt fördelat och stora och små ojämna fläckar uppstår. Den absolut största anledningen till Pigmentfläckar är solen och solning, men pigmentfläckar kan också uppkomma av andra faktorer som mediciner och hormonförändringar. Även åldrande och arvsanlag spelar roll.

Vårtor

Många människor lider idag av röda synliga kärl i ansiktet och på kroppen. När ett vaskulärt blodkärl har uppstått kan vi enkelt utnyttja hudens egna mekanismer för att rensa bort det. Detta gör vi genom att med lasern värma upp kärlet till att det blir så varmt att det koagulerar ihop. Det kommer få huden att reagera då huden ej vill ha trasiga kärl, reaktionen blir att rensa bort det som är trasigt. En naturlig process i vår kropp och reparationen av våra celler och vävnaden tar ca 3 veckor, då det är så lång tid innan vi kan se resultatet. Behandlingen är relativt smärtfri och går snabbt!Akne

Lasergenesisteknologi möjliggör borttagning/reducering av pigmenteringar på huden. Hudens pigment utgörs av melanin, som bildas av melanocyterna i överhuden. faktorerna solstrålning och ålder gör att pigmentet som bildas blir ojämnt fördelat och stora och små ojämna fläckar uppstår. Den absolut största anledningen till Pigmentfläckar är solen och solning, men pigmentfläckar kan också uppkomma av andra faktorer som mediciner och hormonförändringar. Även åldrande och arvsanlag spelar roll.

Alexandrit 755nm och Nd:Yag 1064nm laser

För att komma ned på rätt djup vid hudbehandlingar och hårborttagning krävs det olika våglängder på lasern. Cutera Excel HR har både en alexandrit 755nm och en Nd:Yag 1064nm laser. Det gör också att Excel HR kan behandla alla hudtyper, där alexandrit används framför allt på hudtyp I-IV och Nd:Yag på hudtyp V-VI. 

Alexandrit-lasern absorberas i blod och pigment djupt i dermis och är därför bra för behandling av främst hårborttagning men även pigment och viss rodnad. Lämpas mycket bra till hårborttagning för hud typ I- IV då den är mycket effektiv att nå små till medium hårfolliklar.

Nd:Yag 1064 arbetar på den våglängd som är säkrast för att behandla hårborttagning på hudtyp IV-VI, kan även behandla alla hudtyper. Absorberas också i blod, men ännu djupare i dermis och är därför bra för behandling av kärl, djupare folliklar, struktur, mörk hudtyp och även solbränd hud.

Cutera Laser Hårborttagning
Hudtyper nacka cutera

Fitzpatrickskalan hudtyp

Under 1970-talet introducerade en amerikansk dermatolog, Thomas B. Fitzpatrick, en numerisk klassificering av hudtyper som ett sätt att uppskatta effekten från ultraviolett strålning på olika typer av hud. Ljusare hudtyper har lägre nivåer av melanin och är känsligare för solljus medan mörkare hud har högre grad av melanin. Detta får också betydelse vid hudbehandlingar där utrustning och behandlingar måste anpassas till de olika hudtypernas förutsättningar. Fördelen med Excel HR är att den har både en alexandrit och en ND:Yag laser vilket gör att den kan behandla alla hudtyper. 

error: OBS: Innehåll går inte att kopiera !!