Laser - hårborttagning,
kärl- & pigmentborttagning

Cutera Excel HR erbjuder effektiv marknadsledande effekt för hårborttagning med 755nm Alexandrit-laser och 1064nm Nd:Yag-laser. Ett inbyggt kylsystem för att göra behandlingen så behaglig som möjligt.

Förutom effektiv hårborttagning kan Cutera Excel HR behandla pigmenteringar, solfläckar, kärl och dessutom Excel HR Cuteras patenterade Laser Genesis-teknologi för hudrevitaliserande behandlingar.

- Snabba behandlingar
- Resultat som är kliniskt bevisade
- Behandlar alla hudtyper
- Innehåller ett effektivt kylsystem
- Kort eller ingen återhämtningstid


Börja alltid med att boka en konsultation så vi tillsammans kan titta på det område du önskar behandla för att komma fram till den bästa behandlingen för just dig

Om hårborttagning ska området som ska behandlas – ha rikligt med hår vid konsultationen!

Är du osäker på ifall du hudåkomma är farlig eller inte ska du ta kontakt med en hudläkare innan besöket hos oss och få den undersökt.

Behandlingsområden

laser hårborttagning armhåla kärl

Hårborttagning

Många besväras av ogenerad hårväxt på oönskade ställen på kroppen. Andra vill sluta med att själva raka sig och uppnå en långsiktig effekt.

Vid hårborttagning absorberas laserstrålen av melaninet i håret och når in i de aktiva hårsäckarna under huden. Genom uppvärmning förstörs follikens förmåga att producera nya hårstrån.

Endast hårsäcken i den anagena tillväxtfasen kan effektivt behandlas och inaktiveras (läs mer om hårets tillväxtfaser nedan). Oberoende av de närliggande hårstråna så kommer inte alla hårstrån att vara i samma fas samtidigt.

laser hårborttagning armhåla kärl cutera

Pigmentborttagning

Den största anledningen till pigmentfläckar är solen och solning, men de kan även uppkomma genom mediciner och hormonförändringar. Det finns många olika sorters pigmentfläckar: åldersfläckar, hormonella pigmenteringar, födelsemärken, godartade pigmentförändringar samt lentigo. De två sistnämnda kan med fördel behandlas med laser.

Laserljuset omvandlar ljusenergi till värmeenergi när det kommer i kontakt med pigmentet. Det gör att det skapas en värmeutveckling endast i det området som önskas behandlas, och inte skadar omkringliggande vävnad. Efter behandlingen blir pigmentfläckarna mörkare och efter ca 7-12 dagar stiger de mörka pigmentet mot hudytan och faller av.

laser hårborttagning armhåla kärl cutera

Kärlborttagning

Många människor besväras idag av röda synliga kärl i ansiktet och på kroppen. I ansiktet placerar de sig gärna mitt i ansiktet, helst på näsan och kinderna, vilket får många att känna sig obekväma i vardagliga situationer.

Cutera Excel HR erbjuder effektiv borttagning av ytliga blodkärl i t ex ansiktet. Laserljuset absorberas av de röda pigmenten i blodet och värmen som då bildas gör att blodet i kärlet koagulerar och kärlen tillbakabildas.

En förutsättning är att huden inte är alltför pigmenterad då pigment också absorberar ljuset

Cutera laser hårborttagning armhåla kärl

Hur fungerar det?

Laserstrålen generar exakt kontrollerade energipulser som absorberas av pigmentet i ett kärl eller i en pigmentfläck. Vid hårborttagning absorberas laserstrålen av melaninet i håret och når in i de aktiva hårsäckarna under huden.

Vid behandling med laser börjar vi alltid med en konsultation. Vid själva behandlingen rengör vi området som ska behandlas noga. Beroende på vad som ska behandlas väljer behandlaren ut om det ska vara en Alexandrit 755nm och Nd:Yag 1064nm laser som ska användas. Vid vissa behandlingar använder vi kontaktbehandling med ultraljudsgel eller med en icke kontaktbehandling.

Information om hårets växtfaser och hudtyper

Hår befinner sig hela tiden i olika växtfaser och vid permanent hårborttagning är det endast när håret befinner sig i tillväxtfasen som det går att nå önskad effekt av behandlingen. 

Att inte alla hårstrån samtidigt befinner sig i tillväxtfasen är anledningen till att det krävs ett antal behandlingar för att nå önskvärt resultat. Exakt hur många behandlingar som krävs går inte att säga eftersom det beror på hur ditt hår växer och i vilken fas det är men mellan 5-8 behandlingar kan vara ett riktmärke. 

Viktigt är att låta det gå minst 6-8 veckor mellan behandlingarna så att hårstrån som varit i den katagena eller telegena fasen hinner komma in i den anagena (tillväxt) fasen. 

Anagen fas

I den anagena fasen bildas och växer hårstråna. Under denna fas producerar roten ständigt ämnen som behövs för håret. Det är i denna fas som det går att behandla folliken för hårborttagning. Den anagena fasen pågår i ungefär 30 dagar för de hårsäckar som befinner sig i det stadiet.

Katagen fas

Den katagena fasen, eller övergångsfasen, är en period när håret övergår från aktiv tillväxt till vilande tillväxt. Det är under denna fas som hårsäcken dra ihop sig och tillfälligt slutar att producera hår. Denna fas varar normalt i 1-2 veckor.

Telogen fas

Den telogena fasen kallas också vilofas och under den här fasen befinner sig håret i ett vilande stadium, en inaktiv period. Den här fasen vara mellan ett par veckor till ett par månader.

Exogen fas

Den exogena fasen är en förlängning av den telegena stadiet. Det är under den exogena fasen som håret lossnar från hårsäcken.

Alexandrit 755nm och Nd:Yag 1064nm laser

För att komma ned på rätt djup vid hudbehandlingar och hårborttagning krävs det olika våglängder på lasern. Cutera Excel HR har både en alexandrit 755nm och en Nd:Yag 1064nm laser. Det gör också att Excel HR kan behandla alla hudtyper, där alexandrit används framför allt på hudtyp I-IV och Nd:Yag på hudtyp V-VI. 

Alexandrit-lasern absorberas i blod och pigment djupt i dermis och är därför bra för behandling av främst hårborttagning men även pigment och viss rodnad. Lämpas mycket bra till hårborttagning för hud typ I- IV då den är mycket effektiv att nå små till medium hårfolliklar.

Nd:Yag 1064 arbetar på den våglängd som är säkrast för att behandla hårborttagning på hudtyp IV-VI, kan även behandla alla hudtyper. Absorberas också i blod, men ännu djupare i dermis och är därför bra för behandling av kärl, djupare folliklar, struktur, mörk hudtyp och även solbränd hud.

hårborttagning laser stockholm estetik nacka
laser hårborttagning armhåla kärl cutera

Fitzpatrickskalan hudtyp

Under 1970-talet introducerade en amerikansk dermatolog, Thomas B. Fitzpatrick, en numerisk klassificering av hudtyper som ett sätt att uppskatta effekten från ultraviolett strålning på olika typer av hud. Ljusare hudtyper har lägre nivåer av melanin och är känsligare för solljus medan mörkare hud har högre grad av melanin. Detta får också betydelse vid hudbehandlingar där utrustning och behandlingar måste anpassas till de olika hudtypernas förutsättningar. Fördelen med Excel HR är att den har både en alexandrit och en ND:Yag laser vilket gör att den kan behandla alla hudtyper. 

laser hårborttagning cutera Stockholm

Om Cutera Excel HR?

Cutera Excel HR är mycket mångsidig och kan användas för många olika hudbehandlingar - allt ifrån uppstramning till borttagning av mindre födelsemärken, kärl och pigmentering, till kollagenstimulering. Excel HR kombinerar en kraftfull 755nm Alexandrit-laser och en 1064nm Nd:Yag-laser för säker, effektiv behandling för alla hudtyper. Cutera Excel HR erbjuder en högeffektiv hårborttagning och den innehåller ett effektivt inbyggt kylsystem för att göra behandlingarna så behagliga som möjligt.  Excel HR används för permanent hårreduktion på alla hudtyper (Fitzpatrick I – VI), inklusive solbränd hud. Permanent hårreduktion definieras som långvarig, stabil minskning av antalet hårstrån som observeras 6, 9 och 12 månader efter avslutad behandling.

Marzena utbildningar

Utbildning:

 • 2005 Kandidatexamen Folkhälsovetenskap (Mälardalens Universitet)

 • 2019 Diplomerad Stresspedagog (Sverigehälsan) 

 • 2023 Indisk Huvud-och ansiktsmassage (Axelsons Institute) 

 • 2023 Yoga Nidra (Yogashakti) 

 • 2024 Lymfmassage (Axelsons Institute) 

Marzena personligt

Jag är född och uppvuxen i Ö-vik men bor nu på Södermalm med min man och våra två barn.  

Älskar att vara ute i naturen, där mår jag som bäst. Ett nyfunnet intresse är att paddla kajak, vilket jag gör så fort vi kommer ut till vårt lantställe ute på Väddö. 

Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa och är utbildad folkhälsovetare. Trots all min kunskap kring hälsa drabbades jag av en utmattning för några år sedan, och jag hade svårt att hitta den hjälpen som jag behövde. Det gjorde att jag vidareutbildade mig till Stresspedagog, för att förstå hur stress påverkar oss och hur vi kan hantera den när det blir för mycket. 

Nu brinner jag för att stötta och vägleda kvinnor som känner sig utarbetade och stressade, genom avslappnande massage, samtalsrådgivning och stresshantering.  

Marzena personligt

En glad kalmarit som flyttade till Stockholm 2020 och bor förnärvarande i Gustavsberg med min sambo. 

Mitt intresse för hudvård väcktes när jag själv upplevde tonårsakne, vilket påverkade min självkänsla. Detta drev mig att utforska optimala sätt att vårda min hud. När resultaten inte motsvarade mina förväntningar sökte jag hjälp hos en hudterapeut som guidade och stöttade mig genom min resa. Det var då jag insåg att jag ville hjälpa andra att förbättra sin hud, precis som hon hjälpte mig. Min strävan är alltid att utvecklas, och jag älskar att kontinuerligt lära mig nya metoder och tekniker.

Kunden är alltid i centrum för mitt arbete. Det är oerhört viktigt för mig att mina kunder ska känna sig bekväma och trygga hos mig samtidigt som de får hög kvalitet på de behandlingar jag utför. 

Mitt mål är att kunna hjälpa och vägleda så många som möjligt till en friskare och förbättrad version av sin hud.

Marzena utbildningar

Utbildning:

2013-2017: Makeup- och hårstylist

 • 2021-2022: Utbildad till Hud- och Spaterapeut på International Beauty School of Sweden
 • 2022: CIDESCO Diplomerad hudterapeut
 • 2022: ITEC Diplomerad hudterapeut
 • 2023: Dermapen
 • 2023: Cryoterapeut
 • 2023: Lashlift (kommer lära mig browlift också)

Marzena utbildningar

Hudterapeut sedan 2008, vidareutbildad inom microblading och kosmetisk tatuering både i Sverige och utomlands. Från 2014 jobbar jag endast med tatueringen, det är det jag brinner för mest.
Phibrows Royal Artist, utbildad även inom BoldBrows och PhiContour (eyeliner & läppar).
Jag arbetar med endast säkra och marknadsledande varumärken såsom Phibrows.

 

Marzena personligt

Hos mig är du som kund viktigast. Med min erfarenhet, kunskaper och noggrannhet gör jag allt för att du ska vara nöjd. Fokus ligger bara på Dig!

Jag strävar ALLTID efter naturliga resultat.
Min målsättning är att framhäva och förfina en persons egna drag och utseende.

Mia personligt

Jag bor i Saltsjö-Boo, har en dotter och sambo.

Älskar att resa, då olika kulturer fascinerar mig. Jag är också intresserad av kost och hälsa samt gillar att spela tennis.

Hudvård för mig är viktigt pga att huden är kroppens största organ, och den avspeglar hur vi mår både på in/utsida och har med egen erfarenhet sett vad en sund hud kan göra åt en dålig självkänsla.

Mia utbildningar

 • 2006 KY-utbildning med inriktning hudvård 
 • 2007 Egen företagare sedan 2007 och arbetade då med ansiktsbehandlingar, pedikyr, manikyr, massage och kroppsbehandlingar, har även arbetat på Skepparholmens Spa.
 • 2009 Exuviance produkt och behandlingsutbildning
 • 2022 Utbildning i Neostratas hudvårdsprodukter för hemmavård samt i behandling på klinik inkl kemiska peels (HBS Nordic)
 • 2022 Laserutbildning Cutera Excel HR (Go North Medical)

Hannah utbildningar

Mer Information kommer inom kort.

 • 1999 Undersköterskeutbildning (Katarina Västra)
 • Arbetat inom palliativ vård och ASIH
 • 2022 Utbildning i Neostratas hudvårdsprodukter för hemmavård samt i behandling på klinik inkl kemiska peels (HBS Nordic)
 • 2022 SkinPen microneedling (Noscomed)
 • 2022 Laserutbildning Cutera Excel HR (Go North Medical)

Hannah personligt

Jag bor i Saltsjöbaden med min man och mina tre barn. 

Jag har lång erfarenhet inom vården som undersköterska inom olika områden. Arbetar extra på ASIH samt inom palliativ vård. Jag  har alltid haft ett stort intresse för hudvård dels pga att jag själv har en känslig hud och med den erfarenheten vet hur viktigt det är att ta hand om huden samt få rätt behandling och vård för huden. 

Emilie personligt

Jag bor i Nacka med mina barn och hundar.

Jag har lång erfarenhet av detaljhandeln, framför allt e-handel. Jag har sedan 2010 jobbat på företag som bland annat Odd Molly och Yoga Girl. 2021 blev jag certifierad Social Media Manager.

Huden för mig har alltid varit viktig då jag har haft ganska känslig och fuktfattig hud. Idag har jag efter professionell hjälp av SEH och kunskap om rätt hudvårdsmärken fått en fantastisk hud som mår bra och är frisk.

VD och grundare av Digital Solutions Sthlm samt utbildningssamordnare och marknadsansvarig på Stockholm Estetik & Hälsa .

Emilie utbildningar

Mer information inom kort

 • 2021 Digital Solutions Sthlm. (VD coh grundare av DSS)
 • 2022 Social Media Manager (Social Media Academy)

Caroline personligt

Jag är ursprungligen skåning men bor numera i Hägerstensåsen i södra Stockholm. Har en pojkvän och hans två tonårstjejer i Norrtälje. Jobbar också på blodbussen i Stockholm. 

Älskar att resa och upptäcka nya platser, kulturer och träffa nya människor. Personlig utveckling och spendera mycket tid i naturen och vid havet. Yoga, dans, musik och att få umgås med vänner och familj ger mig mycket energi. Padel är ett nyfunnet intresse, som både är socialt och superkul. 

Jag har lång erfarenhet inom vården och har jobbat inom de flesta områdena. Har alltid haft ett stort intresse för hudvård, då jag själv har en känslig hud med tidigare problem av eksem och irritation. Hudvård och hälsa går hand i hand och speglar vårt mående. 

Caroline utbildningar

 • 2008 Folkhögskola, Idrott och Hälsa, (Bosön Lidingö)

 • 2011 Sjuksköterska kandidatexamen, (KI Stockholm) 

 • 2018 International yoga och meditation teacher 200 h, (Malmö) 

 • 2018 Kurs microneedling, (FormaVita Stockholm)

 • 2019 Yinyogalärarutbildning 50 h, (Stockholm)

 • 2021 Utbildning HLR instruktör, (KI Stockholm) 

 • 2022 Livscoachutbildning

 • 2022 YumiLashes, YumiBrows, YumiFeet (Yumi Beauty)

Emma utbildningar

 • 2018 – 2022 Coop
 • 2020 utbildning i laslift- och browlift arbetat med färgning och formning av fransar och bryn
 • 2022 YumiLashes, YumiBrows, YumiFeet (Yumi Beauty)

Emma personligt

Bor i Nacka, fokus på träning och vänner.

Jag har alltid varit intresserad av hudvård, smink, färg och form.

Då jag i tonåren fick mycket akne så försökte jag hitta en lösning på det. Jag testade lite olika produkter men efter att jag  började med Neostrata Clarify produkter så mår min hud mycket bättre. Sedan har jag även fått skinpen behandlingar för att miska ärren som uppstod efter aknen och de har minskat mycket.

Jag vet med egen erfarenhet att huden behöver hjälp för att hålla sig  stark och frisk. 

Sofia personligt

Bor i Nacka, är gift och har tre barn. Älskar att dansa då det ger så mycket glädje och energi men har även på senare tid börjat träna lite mix  av olika kampsporter vilket är jätteroligt.

VD och grundare av Stockholm Estetik & Hälsa.
Startade upp Stockholm HLR & Hälsa AB 2018 och började då arbeta som konsult på ett HVB-hem med ungdomar med olika NPF som jag fortfarande arbetar för varannan vecka.

Under 2020 sålde jag HLR-företaget och startade samma år Stockholm Estetik & Hälsa AB. Efter egen informationssökning om huden samt mina egna problem med fet, aknebenägen hormonell hud samt min Typ 1 diabetes, fick jag ett stort intresse runt hudens uppbyggnad och betydelse för vår kropp, samt de sjukdomar huden kan råka ut för. 

Huden är det som skyddar oss och ska hållas stark och frisk länge. Det är ett organ som tydligt syns utåt ifall det mår bra eller inte. Jag insåg tidigt vikten av att arbeta förbyggande med huden för en starkare, friskare hud i bättre kondition – helt enkelt förbättra hudhälsan.

Sofia utbildningar

 • 2006 Sjuksköterska Kandidatexamen (Karolinska Institutet)
 • 2019 Magisterexamen i Arbete & Hälsa (Karolinska Institutet)(företagssjuksköterska)
 • 2017 Utbildad HLR-instruktör via Sjuksyrra AB
 • 2019 Utbildad Första hjälpen och HLR-instruktör (HLR-Konsulten)
 • 2020 Grundkurs i microneedling, skleroterapi, filler Aliaxin, stylage, Juvederm, botulinumtoxin Vistabel, microbotox Vistabel (Injektion och hälsa)
 • 2020 Grundkurs i Profhilo och filler Aliaxin (IBSA)
 • 2020 Avancerad kurs i filler Aliaxin (IBSA)
 • 2020 Dermapen microneedling (MM Skin care)
 • 2020 Grundkurs Botulinumtoxin Vistabel (Beautyfill)
 • 2020 Grundkurs filler Stylage (Beautyfill)
 • 2021 Grundkurs Viscoderm skinkó och skinkó e (IBSA)
 • 2021 Avancerad kurs i Profhilo (IBSA)
 • 2021 Grundkurs filler Aliaxin och Botulinumtoxin Vistabel (Dr Wrinkle Academy)
 • 2021 Avancerad kurs Botulinumtoxin Vistabel (Dr Wrinkle Academy)
 • 2021 Avancerad kurs i filler läppar Aliaxin (Dr Wrinkle Academy)
 • 2021, 2022 Utbildning i Neostratas hudvårdsprodukter för hemmavård samt i behandling på klinik inkl kemiska peels (HBS Nordic)
 • 2021 Komplikationskurs (Dr Wrinkle Academy)
 • 2022 SkinPen microneedling (Noscomed)
 • 2022 Laserutbildning Cutera Excel HR (Go North Medical)
 • 2022 Aliaxin läppar workshop (IBSA)
 • 2022 Kurs i Botulinumtoxin Bocouture (Noscomed Asthetic Institut)
 • 2022 Aliaxin tinning, nasojugal vecket workshop (IBSA)
 • 2022 YumiLashes, YumiBrows, YumiFeet (Yumi Beauty)
 • 2022 Viscoderm Hydrobooster & Profhilo Combinational Protocol Masterclass (IBSA)
 • 2022 Aliaxin Midface Rejuvenation Hands-On Workshop (IBSA)
 • 2022 Aliaxin Perioral Hands-On Workshop (IBSA)
 • 2023 Laser avancerad utbildning Cutera Excel HR (Go North Medical)
 • 2023 PRX T33 (Derma ProMedical, NordicMSS)
 • 2023 Sunecos (Performa (NordicMSS
 • 2023 HArmonyCa (Allergan)