Skleroterapi

Skleroterapi

Skleroterapi är en behandlingsform mot kärlspindlar/ådernät, vilket är när ytliga kärl bildar små röda strimmor på benen. Dessa är helt ofarliga och kan uppkomma helt spontant.

En skleroterapibehandling görs oftast av kosmetiska skäl, men en del kan uppleva lite besvär av sina kärlspindlar i form av en känsla av värme och/eller sveda. Vid skleroterapi injiceras en vätska i de små kärlen vilket leder till irritation på kärlens insida som gör att kärlväggen klistras ihop och strimmorna försvinner, helt eller delvis.


Behandlingsområden ben

Innan behandling görs en konsultation och  undersökning för att se om det finns underliggande åderbråck till kärlspindlarna. I så fall kan det krävas en åtgärd mot åderbråcken i första hand för att kärlspindlarna inte snabbt ska komma tillbaka. Vi behandlar inte åderbråck, utan då får man vända sig till en specialistläkare.

Skleroterapibehandlingen görs genom en injicering av ett läkemedel Aethoxysklerol in i blodkärlet/kärlspindeln som skapar en irritation/inflammation på kärlväggens insida. Därefter pressas kärlväggarna samman vilket gör att de med tiden klistras ihop och strimmorna försvinner.

Direkt efter behandlingen kan du uppleva lite sveda, klåda och värmekänsla i de behandlande kärlen. Efter behandlingen sätts en stödstrumpa på som ska sitta på dag och natt under minst en vecka samt dagtid ca tre veckor. Själva skleroseringen (ihopklistringsprocessen) tar mellan 1-3 veckor. De områden som har behandlats kan under de första veckorna bli fulare och mer framträdande innan kärlspindlarna försvinner.

Ofta behövs 2-4 behandlingar och det bör gå ca 6-8 veckor mellan behandlingarna samt vid behov kan en årlig uppföljande behandlingar rekommenderas

Du bör använda stödstrumpa på benen minst 1 vecka efter behandlingen helst dag som natt och efter det ha stödstrumpor dagtid ca 2-3 veckor. Stödstrumporna bidrar till att kärlen som har behandlats hålls sammanpressade samt ökar blodcirkulationen, detta underlättar läkningsprocessen och ger då ett bättre resultat.

Botox panna Nacka

Inför behandling med skleroterapi är det viktigt att du läser vår informationssida kring behandlingen, då sidan innehåller viktig information för att du ska få så bra resultat som möjligt av din behandling

Läs mer på länken nedan

error: OBS: Innehåll går inte att kopiera !!