Botox, fillers, profhilo, microneedling, Dermapen

Guide
Olika hudtyper, hudtillstånd, kroppsegna ämnen som är viktiga för huden & Neostratas hudvårdsömnen och produkter

Vård för din hud med omtanke  Kropp- & ansiktsvård för alla!att lita på 

 Man, kvinna, senior som junior, oavsett om behovet är litet eller stort! Behandlingar med hög kvalitet, där du känner dig sedd, hörd och delaktig i din behandlin. 

Vi hjälper dig med din hudhälsa!

Nu erbjuder vi våra kunder att handla Neostratas fantastiska produkter i deras webbshop

Vi hjälper dig med din hudhälsa Huden är kroppens största organ

Huden är kroppens största organ och som många andra delar av vår kropp behöver huden hjälp och omsorg för att vara stark och frisk.

Att arbeta preventivt för att ge huden de bästa förutsättningarna är viktigt för oss på Stockholm Estetik & Hälsa. Genom att ha en dialog med kunderna och lyssna till dina önskemål och samtidigt ta hänsyn till just din huds förutsättningar, kan vi ge förslag på behandlingar som passar just dig.

Vi erbjuder behandlingar och produkter (bland annat mineraler, vitaminer och hyaluronsyra) som stärker och stödjer kroppens egen produktion av ämnen som leder till t ex ökad fukt och förbättrar hudens elasticitet, vilket bidrar till en starkare och friskare hud.

Under olika perioder i våra liv har vi behov av att sköta vår hud. Många människor upplever olika hudproblem i ansiktet eller på kroppen som kan vara besvärande men som inte kräver läkarvård, t expigmentfläckar, torr och keratosis pilaris, torra fötter osv Flera av dessa problem kan förbättras med behandlingar på hudvårdssalong och användning av effektiva hudvårdsprodukter hemma.

En del hudproblem som behandlas medicinskt, t ex akne och rosacea, kan kompletteras med professionell hudvård för ett optimalt resultat.

 

Huden består av tre o lika lager som heter epidermis överhud, dermis läderhud och subcutis
underhudsfett. Överhuden består av flera olika celltyper. Den vanligaste kallas keratinocyt
och ligger i det understa lagret av epidermis men s om sedan vandrar upp till det översta. När
ker atinocyterna når det översta hudlagret har de ändrat form och blivit platta och förhornade.
Det är på så vis gamla hudceller faller bort och vår hud blir ständigt förnyad. De förhornade
ker atinocyterna fungerar tillsammans med bl. a. protein och fett som en barriär mot
omgivningen. Det mellersta hudlagret, läderhuden, består av olika celler, blodkärl, nerver,
svettkörtlar, hårsäckar och lymfkärl. Det är i läderhuden som syre och näring tas upp till
huden samt re glering av kroppstemperaturen sker. Här finns också kollagen och elastin, två
viktiga fibrer som gör huden fast och spänstig. Kollagen bildar proteinfibrer och är ett av de
starkaste proteinerna som finns i naturen. Det finns sju olika typer av kollagen oc h
tillsammans gör dem att huden blir fast. När vi blir äldre bildas mindre kollagen vilket leder
till ospänstig och rynkig hud. Elastin är ett annat protein som gör huden elastisk och som
hjälper huden att gå tillbaka till det normala efter att den blivit uttänjd. I läderhuden finns
också fibroblaster,också fibroblaster, hudens viktigaste fuktgivare. De hjälper till att binda vatten vilket gör att
hormoner och näringsämnen kan passera.
Underhuden är det djupaste hudlagret och består av fettceller, bindväv, kärl och nerver. De
t
skyddar mot kyla och ger oss mjukhet till våra konturer. Har vi för lite underhudsfett på
kroppen kan det leda till ett åldrat utseende. Det är vanligt att fettmängden framförallt i
ansiktet avtar i samband med åldrande. Nyblom (2010)

Olika hudtyper

Alla hudtyper behöver daglig hudvård för att hålla sig frisk och stark och som skyddar huden mot tex dagliga föroreningar och UV-strålar!

Kombinerad/blandhy är en kombination av olika hudtyper och kännetecknas av att ansiktet har både fetare och torrare partier. T-zonen (panna, näsa, haka) tenderar att gå mot normal eller fet hy (t-zonen kan ha förstorede porer), samtidigt är ofta resten av ansiktet, särskilt kinderna längs med käken, mer normal till torr hudtyp.

Årstiderna påverkar huden och en kombinerad hudtyp blir tex ofta torr på vintern.

Rekomederar produkter som återfuktar på djupet och som är  anpassade för de olika delarna av ansiktet, både de torra och fetare partierna.

Läs mer här

a

kännetecknas som en problemfria och balanserad hud året om, den känns mjuk och behaglig då huden har en jämn fördelning av fett och fukt och upplevs då varken torr eller fet. 

Viktigt att ta hand om sin hud även omen känns bra för att huden ska hålla sig frisk och stark.

Rekomederar fuktgivande hudvårdsprodukter för att behåll den höga fukthalten i huden. 


Läs mer här

a

Torr hudtyp tenderar att vara känslig och kan upplevas stram framförallt  direkt efter du har rengjort ansiktet. Huden kan vara fjällig, och även klia. Det beror på att huden har brist på fukt och fett.  

Rekomederar djupt återfuktande produkter. Använd ansiktspeeling 1–3 gånger per vecka eller efte hudens tollerans  som tex Smooth Surface Daily Peel Pads. AHA-pads som hjälper till att bygga upp hudens naturliga volym och huden exfolieras milt (få bort döda hudceller) och cellförnyelsen stimuleras.

Vatten kan vara uttorkande när den kommer utifrån, välj med fördel tvätt som du slipper skölja av.

Läs mer här

En fet hudtyp har överproduktion av fett i talgkörtlarna och blir därför lätt blank och glansig. Ofta är porerna stora och utvidgade, det är inte helt ovanligt med finnar, blemmor eller pormaskar.

Rekomederad fuktgivande hudvård och djuprengörande ansiktstvätt. Var noggrann med rengöringen och återfuktning och vård. Ett vanligt misstag är att använda för mycket av uttorkande produkter vilket leder till fortsatt oljig och glansig hy, som samtidigt kan strama eller flaga på grund av uttorkning. 

Läs mer här

a

Känslig hy kan man ha oavsett hudtuyp och är ett tillstånd som kan vara under olika perioder.

En känslig hy kan reagera av parfymerade eller aktiva produkter samt yttre och inre påfrestningar som sol, kyla, stress, medicinering eller hormoner vilket visarsig genom irritation som rodnad, knottror, flagning, svullnad eller till och med blåsor, även brännande och stickande känsla kan upplevas i huden. En känslig huden kan se lätt transparent ut med ytliga, vidgade blodkärl.En känslig hy har ökad risk att drabbas av inflammatoriska problem.

Rekomenderar Neostratas Restore serie  för känslig hy då du generelt bör du använda milda och svalkande  ingredienser som verkar lugnande och dämpar eventuell svullnad och rodnad. Dock är vi alla olika och anpassa hudvård efter din hy.


Läs mer här

a

En mogen hud är en såkallad åldrad hud eller en förtida åldrad hud och kännetecknas ofta av rynkor och fina linjer där huden har tappat sin spänst och fasthet. Huden kan också se livlös, matt och grå. Hudens  cellomsättningen är långsammare och kollagenet i huden bryts ner lättare. Gener, UVB-strålning och miljöfaktorer är några anledningar till att huden åldras. 

Rekomederad  mycket återfuktande hudvårdsprodukter som innehåller tex hyaluronsyre, aminofil, NeoGlukosamin, A-vitamin och retinol. Även AHA syror som jämnar ut huden och dämpar pigmenteringar är bra. Vktigt med dagligt skydd solskydd, näring och vitaminer, även produkter som stimulerar och boostar cellförnyelsen och kollagenproduktionen.

Läs mer här

Hudtillstånd

Alla människor får mer eller mindre mängd födelsemärken och prickar på kroppen. Det finns olika faktorer som bidrar till att det bildas födelsemärken och prickar som bland annat ärftliga anlag, sol och ålder. Födelsemärken eller hudprickar är egentligen en hudförändring eller utväxt i huden som kan delas in i ofarliga eller eventuellt elakartade hudförändringar. Eftersom det finns så mycket olika typer av hudförändringar behöver man först besöka läkare för att få en korrekt bedömning innan borttagning av födelsemärket sker. Vi har duktiga läkare på plats för att göra en korrekt bedömning om du önskar, annars bör du besöka din närmaste hudklinik för en bedömning. I de fall då de är en kosmetisk hudförändring finns det flera olika behandlingsalternativ till att ta bort dessa.

Akne kallas även finnar, och beror inte på dålig hygien. Akne är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Hos vissa bildas mer talg i talgkörtlarna än vad som behövs och  samtidigt blir talgkörtlarnas yttre gångar trängre och det blir en ökad produktionen av bakterie. Med rätt produkter och regelbundna behandlingar så går det att bli av med akne, men ibland kan det ta lite tid.


Läs mer här

a

Rosacea är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom,  som beror på en inflammation i huden och framför allt orsakar rodnad och utslag i ansiktet främst näsan eller kinderna, men ibland även på hakan, pannan och även i ögonen. Utslagen brukar försvinna med behandling, men kan komma tillbaka. Läs mer här

a

 Dels kan eksem uppstå då huden har kommit i kontakt med irriterande eller allergena ämnen. Atopiskt eksem eller   . (atopisk dermatit) även kalat böjveckseksem hos barn  är en inflammation i huden och kan även förekommer hos vuxna – då syns utslagen oftare i ansiktet, på halsen eller händerna. kännetecknas av torr hud med kliande utslag. Eksemet behandlas främst med mjukgörande salva och periodvis kan även kortisonsalva vara nödvändigt.. Eksem kan se olika ut, men oftast är huden röd, har torra hudflagor, små blåsor och knottror. Eksem kan klia väldigt mycket och få vätskefyllda blåsor. Eksem kan också uppstå om man har en försvagad hudbarriär och en obalans i immunsystemet

POD är en vanligt förekommande inflammatorisk hudsjukdom med oklar uppkomst. POD ger rodnad, utslag och knottror kring munnen och är är besläktad med rosacea. Sjukdomen kan komma av både yttre och inre faktorer som efter tex långt tids användning av stark kortisonkräm, överdriven rengöring starka hudvårdsprodukter, användning av smink, solljus, värme, vind eller  hormonella faktorer och stress.

Den kan ta lång tid att bli av med, men det finns behandling som kan påskynda läkningen.


Läs mer här

a

Hårsäcksinflammation är relativt valigt att få. Varje hårstrå på huden sitter i en hårsäck. En hårsäck kan bli inflammerad om det kommer in bakterier eller svamp, detta kan ske  t ex vid rakning, vaxning, kläder som skaver, eller vissa eksem. Varm och fuktig hud ökar risken  att Risken är störst när huden är varm och fuktig.En hårsäcksinflammation brukar gå över av sig själv.

Hårsäcksinflammationer visar sig som små utslag. De ser ut som finnar eller kvisslor, med ett hårstrå mitt i utslaget. Ibland kan hårstrået vara svårt att se. Utslagen kan även klia klia.


Läs mer här

a

Små knottror i huden som kan likna mycket små finnar. Hudreaktionen kan uppstå på exempelvis armarna, låren eller i ansiktet. Knottrorna är helt ofarliga. . De liknar små utslag och är antingen hudfärgade, bruna eller lite rodnande.  Orsaken till knottrig hud är en överproduktion av keratin – ett mjukgörande ämne som finns naturligt i huden, håret och naglarna. Vid keratosis pilaris är det relativt vanligt att även ha torr hud eller atopiskt eksem
Läs mer här

Milier uppkommer oftast kring ögonen, kinderna eller i hela ansiktet. Det är små vita cystor, knottror eller kulor.

prickarna består av talg och keratin (kroppens naturliga protein) som bildas under huden och som sedan visar sig på huden som en vit kula/bubbla. Milier uppstår på grund av att kroppen har överproducerat proteinet på ett specifikt område. 

Det är viktigt att inte förväxla milier med vita pormaskar. Milier saknar helt poröppning och därför får man INTE klämma dem på egen hand. Det kommer lämna ärr och andra märken på din hy.


Läs mer här

a

Ytliga kärl är relativ vanligt förekommande. rodnaden beror på utvidgade blodkärl som på grund av hudens elasticitet utvidgas ytterligare när blodet flödar till huden, men som inte drar ihop sig efteråt på det sätt som skulle ske hos normal hud.

Utlösande faktorer för synliga kärl kan vara både yttre och inre påfrestningar/orsaker. T ex en ökad ärftlighet, torr och känslig tunn hud (t ex rosacea), skador, stress, alkohol, rökning, sol och  temperaturväxlingar.  

Läs mer här

a

Kärlspindlar/ådernät, vilket är när ytliga kärl bildar små röda strimmor på benen. Dessa är helt ofarliga och kan uppkomma helt spontant.  En del kan uppleva lite besvär av sina kärlspindlar i form av en känsla av värme och/eller sveda. 

.Läs mer här

Denna typ av pigmentering kallas även för åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Ju mer du vistas i solen desto mer solskador skapas i huden som kan komma fram med tiden. Därför är det viktigt att alltid skydda sig mot UV-strålning för att motverka dessa.
Läs mer här

a

Dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen, exempelvis vid en graviditet eller p-piller. Då uppstår det ofta mörka pigmenteringar på överläppen eller lite större fläckvisa partier i ansiktet. De känneteckas ofta av att de är liksidiga på båda sidor av ansiktet.Melasma är även känt som kloasma och är en form av hyperpigmentering som uppstår i ansiktet, särskilt på kinderna, näsryggen, pannan och överläppen samt ibland på andra delar av kroppen som är utsatta för solen, till exempel underarmarna. Män kan också få melasma men det är mycket vanligare hos kvinnor.
Läs mer här

a

Vitiligo är en kronisk autoimmun hudsjukdom där partier på huden  även hår blir vitta, detta beror på att det saknas pigmentproducerande celler (melanocyter).  vilka Vitiligo kan komma var som helst på kroppen, men vanliga ställen är i ansiktet, på händerna och fötterna, i armhålorna och underlivet. 
Läs mer här

Födelsemärke – Den vanligaste typen av fläck som vi har på kroppen. Ett födelsemärke eller även kallad leverfläck är en slät eller utstående koncentration av pigmentceller. De ska alltid undersökas noga innan de tas bort och ska alltid skickas på analys.


Läs mer här

a

Fibrom – är en liten ofarlig mjuk utväxt på huden. Den är oftast hudfärgad men kan även vara pigmenterad. Det blir väldigt fint resultat när vi tar bort dessa med laser.


Läs mer här

a

Hemangiom – är en blodkärlsmissbildning i huden som kan vara i varierande storlek. De är röd eller lilablå i färgen och är helt ofarlig. Dessa behandlar vi med laser.


Läs mer här

De fina fräknarna är små pigmenterade  (melaninfläckar) prickar som uppkommer av ärftliga faktorer men kan också uppstå efter att huden utsatts för stark solstrålning, som till exempel vid solbad och solarium. De går bra att ta bort dessa med laser, men oftast kommer de tillbaka vid solexponering. Fräknar är en persons identitet/karaktär så vi är mycket restrektiva med att behandla fräknar. Dock kan vi rekommedera om man vill få dem mer jämna i sin ton att använda Neostratas Enlightenserie. Fräknar är vanligare bland personer med hudtyp 1 och 2 som då ofta har   Ljust, blont, rött hår. Personer med ljusare hudtyp ska vara extra noggranna med att skydda sig mot solen.

Läs mer här

a

Serborriska keratoser – kallas även för mjällvårtor eller åldersvårtor. De liknar på många sätt födelsemärken men är helt ofarliga, vårt liknande och lite skrovliga utväxter som blir vanligare med ålder. De går att ta bort med laser eller skrapning.


Läs mer här

a

Histiosytom – eller även kallat dermatofibrom är små fasta, lätt upphöjda eller nedsänkta knutor i hudytan. De är ofta brunrosa till färgen, från någon mm till 1 cm i storlek och är helt ofarliga. Ofta dyker de upp på ställen där man har fått insektsbett eller annan mindre hudskada. Kan både skäras bort och tas bort med laser. Det blir nästan alltid ett ärr när dessa tas bort eftersom de sitter djupt, så det bör övervägas före ingreppet.


Läs mer här

Aktiniska keratoser – Är en ytlig cellförändring som drabbar äldre och uppkommer vi långvarig solexponering. Det kan vara förstadier till hudcancer så det bör alltid undersökas och hållas under uppsikt. Det går bra att ta bort med hjälp av laser efter noggrann läkarundersökning.


Läs mer här

a

Vårtor- Är ett virus. Det finns över 1000 olika vårtvirus och vanligtvis försvinner de av sig själva inom två år. Har du besvär av vårtor och dessa stör dig i ditt vardagsliv så går det att ta bort med hjälp av laser. Det finns viss risk för ärrbildning om vårtan är stor och djup, så det bästa är om vårtan får försvinna själv eller med hemmabehandling.

Läs mer här

a

Xantelasma- en gulaktig ofarlig bildning under huden som även brukar kallas kolesterolfläckar då det har upptäckts att det kan finnas ett samband med just högt kolesterol. Dessa tas bort med laser. När xantelasman är till följd av högt kolestorolvärde eller sjukdom kan xantelasman återkomma. Vid behandling med laser mot Xantelasma, förångas fettansamligen och lämnar huden aningen svullen. En sårskorpa bildas och faller av huden inom ca 10 dagar. Svullnad kan förekomma de första 2–4 dagarna


Läs mer här

Nagelsvamp är vanligt förekommande och  kan uppstå direkt på nageln, eller om en  obehandlad fotsvamp sprider sig. Svamparna trivs bäst i fuktiga miljöer, till exempel i simhallar, offentliga duschar och omklädningsrum.Nagelsvamp ger sällan några svåra symtom men infektionen kan ge upphov till kosmetiska problem hos en person.

Nagelsvamp visar sig genom t ex:
-Förtjockade eller skivade naglar.
-Gula eller vita fläckar på naglarna.
-Sköra missfärgade naglar.
-Smärta när man har skor på sig eller i vissa fall smärta pga av att nageln blir tjock och tycker på nagelbädden.


Läs mer här

a

Mjukgörande och avfjällande krämer och salvor är den grundläggande behandlingen. Psoriasis smittar inte och är en av de vanligaste hudsjukdomarna som ger utslag på huden och även andra besvär. Orsaken är en alltför snabb tillväxt av hudceller och en låggradig inflammation i kroppen. Vid lindrig psoriasis kan det räcka med att bada, basta i ca 20-30 min vid behov, en grundläggande behandling är att smörja huden regelbundet. 

Läs mer här

a

SKRIV OM!

 

De flesta människor har haft xeros, eller torr hud, vid något tillfälle i livet. Vid svåra symtom kan tillståndet påverka både det fysiska och psykiska välbefinnandet. Det är viktigt att följa en lämplig hudvårdsrutin som inte förvärrar tillståndet och som ger adekvat vård och återfuktning för att hantera symtomen av xeros. Om du känner till de olika orsakerna till tillståndet och vet hur det behandlas kan du anpassa hudvårdsrutinen efter dina behov och göra den mer effektiv.

Vad är xeros?

Xeros är det medicinska namnet för torr hud. Det kommer från grekiskans ”xero” som betyder ”torr” och ”osis” som betyder ”sjukdom” eller ”medicinskt tillstånd”. Det orsakas av vattenbrist i huden, som i sin tur kan bero på åldrande (senil xeros) eller underliggande sjukdomar som diabetes. Följden är torrgrov eller stram hud som kan försämras och bli ännu grövre, till och med fjällig och flagande.

 

 

Om du är osäker på din huds tillstånd är det viktigt att du kontaktar en hudläkare.

I torr hud kan inte fukthalten justeras.
Inre och yttre faktorer kan rubba hudens återfuktningsförmåga.

Hudens förmåga att reglera återfuktningen eller vattemkoncentrationen i de övre hudlagren beror på tre faktorer som verkar på olika djup i huden:

 • I de övre hudlagren tas stora mängderfukt upp och binds till flera fuktbindande molekyler som karbamid, laktat, pyrrolidinkarboxylsyra, salter och aminosyror.
 • Hudens egna barriärlipider (t.ex. ceramid 3) är mycket viktiga för att minska fuktförlusten till följd av avdunstning.
 • I de djupare hudlagren transporterar hudens eget livsviktiga återfuktningssystem fukt mot hudytan genom.


Detta känsliga system fungerar effektivt och anpassar sig efter hudens återfuktningsbehov genom att hålla en lämplig fuktkoncentration i en miljö som ständigt förändras. Flera inre (endogena) och yttre (exogena) faktorer kan dock störa detta system och leda till torr hud. Symtomens svårighetsgrad beror på en rad sammansatta faktorer.


Läs mer här

Neostratas hudvårdsömnen och produkter

AHA syror Stimulerar cellomsättningen och flexibilitet, Normaliserar cellförnyelse, Förbättrar kvaliteten på dermis,  används vid akne, melasma, hyperpigmentering, rosacea, hudstruktur (grova porer, solskador, ytliga fläckar och ärr) Keratosis pilaris, Före och efter estetiska behandlngar som microdermabrasion och laser, Xerosis/ torr hud

PHA syror stimulerar 

Är en naturlig beståndsdel i sockerröret. Den exfolierar huden, förbättrar cellförnyelsen, jämnar ut pigmenteringar i huden, minskar porstorleken och hjälper till att släta ut fina linjer och rynkor samt gör att huden ser fastare ut.  
Läs mer här

a

Finns naturligt i citrusfrukter och är en effektiv alfahydroxisyra som har skyddande antioxiderande antiaging-effekter. Hjälper till att reparera tecken på solskador och elastos på grund av solstrålning.
Läs mer här

a

Är en fettlöslig alfahydroxisyra som utvinns från mandlar. Den absorberas lätt av fet hud, vilket gör den extra effektiv i produkter för denna hudtyp. Mandelsyra har även naturliga antibakteriella fördelar och om den används regelbundet bidrar den till att göra huden mindre fet utan att den torkas ut.
Läs mer här

SKRIV OM

Mjölksyra är en AHA-syra och framställs faktiskt ur sura mjölkprodukter, ost och yoghurt, såväl som jästa frukter och grönsaker. Mjölksyra förekommer också naturligt i människor och djur och förknippas med musklernas energianvändning. Man trodde länge att mjölksyra orsakade muskelutmattning; men bevis har faktiskt existerat sedan 1970-talet som indikerar på att mjölksyra faktiskt förser utmattade muskler med energi. Inom kosmetik så används mjölksyra som ett alternativ till andra AHA syror för personer som kan vara känsliga mot dessa. Det besitter även antibakteriella och hudsammandragande egenskaper.

 

Mjölksyra framställs ur sura mjölkprodukter och jästa frukter. Den är mildare än glykolsyran men ändå en mycket effektiv exfoliant. Om du har obalanserad eller fetare hy är mjölksyra att föredra eftersom den är balanserande. Men även torr hy drar nytta av syrans egenskaper som främjar hudens förmåga att binda fukt. Dessutom är mjölksyra antibakteriell samt bra mot synliga porer och akne samt pigmentering orsakad av solen.

 

Är en naturlig beståndsdel i sockerröret. Den exfolierar huden, förbättrar cellförnyelsen, jämnar ut pigmenteringar i huden, minskar porstorleken och hjälper till att släta ut fina linjer och rynkor samt gör att huden ser fastare ut.  
Läs mer här

a

Finns naturligt i citrusfrukter och är en effektiv alfahydroxisyra som har skyddande antioxiderande antiaging-effekter. Hjälper till att reparera tecken på solskador och elastos på grund av solstrålning.
Läs mer här

a

Är en fettlöslig alfahydroxisyra som utvinns från mandlar. Den absorberas lätt av fet hud, vilket gör den extra effektiv i produkter för denna hudtyp. Mandelsyra har även naturliga antibakteriella fördelar och om den används regelbundet bidrar den till att göra huden mindre fet utan att den torkas ut.
Läs mer här

Är en verksam antiaging-ingrediens som inte irriterar huden, inte ens för patienter med kliniskt bevisad känslig hud, så som rosacea eller som har gjort kosmetiska ingrepp. Har en antioxiderande effekt samt hämmar nedbrytande processer i huden.  Hudens sunda vävnad och ungdomliga elasticitet bevaras. Glukonolakton stärker hudens barriärfunktion och minskar med tiden hudens känslighet mot irriterande ämnen och rodnader. Glukonolakton gör inte huden känsligare för solen.
Läs mer här

a

Den nyaste generationens PHA som är idealisk för alla hudtyper, och särskilt för torr och känslig hud. Utvinns från mjölk (laktobionisk syra- eller maltsocker (maltobionisk syra. Dessa syror är mycket milda, barriärstärkande, cellförnyande och hjälper till att reparera huden samt minimera inklusive fina linjer, rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hudstruktur. Laktobionisk och Maltobionisk syra är också effektiva antioxidanter.  Båda ingredienserna förebygger också nedbrytning av huden genom att hämma det enzym som bryter ner kollagenet, och orsakar rynkor och slapp hud. De är också mycket effektiva återfuktare som binder vatten och skapar en fuktgivande barriär.
Läs mer här

a

Retinol är en form av A-vitamin som effektivt hjälper till att minimera ålderstecken så som rynkor och ojämn pigmentering. I huden verkar retinol genom att stimulera cellförnyelsen och kollagenproduktion vilket ger en fastare hud. Även hudens struktur och hudton förbättras vid regelbunden användning. Användningen av produkter med retinol kan behöva tillvänjas huden. Se till att använda rätt koncentration och intervall till din hudtyp.
Läs mer här

Aminofil är ett patenterat aminosyrederivat som har visat sig öka fylligheten och fastheten hos hudens stödjande matrix. Ger huden en förnyad volym samt förbättrad fasthet och minimerar därmed rynkor och linjer.
Läs mer här

a

NeoGlukosamin exfolierar huden skonsamt och gynnar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenterade fläckar samt akne. NeoGlukosamin är en byggsten till hyaluronsyra som fyller ut huden naturligt och hjälper huden att bli fyllig och utslätad inifrån. Fina linjer och rynkor blir mindre framträdande vilket ger ett fräschare och ungdomligare utseende.
Läs mer här

a

Är ingen syra, utan en typ av sockerart och en naturlig beståndsdel i hudens mellanlager, dermis. Hyaluronsyra är ett av flera ämnen som bidrar till att ge huden dess volym och smidighet genom att fungera likt tvättsvampar som binder vatten. Brist på hyaluronsyra gör att huden får en minskad fyllighet, något som all hud drabbas med åldern. Det är därför man tillför hyaluronsyra till huden genom injektioner. Hyaluronsyremolekylen är dock alldeles för stor för att med hudvård kunna komma djupare ner, så ingrediensen används i hudvårdsprodukter främst för att återfukta den översta delen av huden, stärka hudbarriären och ge en behaglig känsla och finish, vilket är nog så viktigt.
Läs mer här

Vattenlöslig vitamin som är mycket viktig för kroppen. Kallas också askorbinsyra. I hudvård har C-vitamin en antioxidant effekt, en positiv effekt på kollagenproduktionen och en utjämnande effekt på hudtonen. 
Läs mer här

a

Salicylsyra är en så kallad BHA (Beta Hydroxy Acid). I hudvård används salicylsyra främst som en exfolierande och talgreglerande ingrediens för fet och aknebenägen hud, tack vare dess fettlösliga egenskaper. Salicylsyra kan ha en uttorkande effekt och används gradvis och efter hudens tolerans.
Läs mer här

a

SKRIVA OM

Niacinamide är en aktiv form av Vitamin B3. En av anledningarna till att niacinamide har blivit så populärt är att produkter med niacinamide som ingrediens kan användas på de flesta hudtyper. Det kan även användas vid rodnad. Niacinamide förstärker hudens elasticitet, vilket i sin tur kan göra att porerna drar ihop sig och blir mindre synliga. Det ger en jämnare hudyta och bidrar med ökad lyster. Eftersom det förstärker hudens elasticitet kan det även ha god effekt på fina linjer. Niacinamide verkar antiinflammatoriskt, och kan därför vara ett bra alternativ vid akne. Dessutom ökar niacinamide produktionen av ceramider som hjälper huden att bibehålla sin fukt. 
Läs mer här

SKRIV OM

Peptider består av en kedja av aminosyror, precis som proteiner. Skillnaden mellan ett protein & en peptid är att sistnämnda är kortare kedjor av aminosyror medan proteiner har längre kedjor av aminosyror. Peptider finns naturligt i huden och kan också framställas syntetiskt som i vår hudvård.

Aminosyror är byggstenarna i peptider och proteiner, och varje aminosyra har en specifik funktion. Vissa aminosyror fungerar som en antioxidant, men de flesta hjälper din hud att reproducera sina egna antioxidanter.
Läs mer här

a

SKRIV OM

 

Peptider är naturligt förekommande cellkommunicerande ämnen som hjälper till att upprätthålla en ungdomlig och hälsosam hud i balans genom att stimulera hudcellerna på olika sätt. Man kan säga att de “lär” huden att agera som sitt yngre jag. Peptider består av korta aminosyrekedjor och är, enkelt förklarat, små fragment av proteiner som återfinns i din hud.

 

PEPTIDER I HUDVÅRD

Det finns många olika peptider som används inom hudvården idag. Detta beror på att varje peptid har en unik uppgift – lite som en nyckel som passar i ett lås. Det finns peptider som ökar hudens fasthet, förbättrar fuktbalansen, slätar ut rynkor, lugnar känslighet, ökar exfolieringsprocessen eller jämnar ut hudtonen. För att få ut maximalt av peptiderna i din hudvårdsrutin, satsa på en kombination av olika typer som riktar sig mot olika problemområden.

BOOSTA DINA PEPTIDER!

Peptider fungerar som bäst i närvaro av andra hudvårdande ingredienser som aminosyror, antioxidanter och återfuktande ämnen, som hyaluronsyra. Eftersom peptider stärker hudbarriären, är de utmärkta att addera i din rutin om du använder retinol (eller andra typer av A-vitamin). Vissa känsligare hudtyper kan ibland ha svårt att tolerera A-vitamin, men med en stark barriär är det många gånger möjligt.

HUR VET JAG OM MINA PRODUKTER INNEHÅLLER PEPTIDER?

Eftersom peptider enbart är ett samlingsnamn för en stor grupp ämnen, är det inte alltid lätt att identifiera dem i dina produkter. Leta i ingredienslistan (INCI-listan) efter namn som

 • Palmitoyl Oligopeptide (även känd som Matrixyl, en neuropeptid som reducerar fina linjer)
 • Acetyl Hexapeptide (Argireline, en muskelrelaxerande peptid)
 • Palmitoyl Tripeptide (en peptid som ökar hudens fasthet)
 • Myristoyl Pentapeptide (en peptid som ökar hudens fuktnivå)
 • Hexanoyl Dipeptide (en cellförnyande peptid).


Läs mer här

a

Solskydd som skyddar mot skadliga effekter av UVA- och UVB-strålning, synligt ljus (HEV) och infraröd strålning (IR). 
Läs mer här

Övrigt

Kollagen är ett fiberprotein och en viktig byggsten för både huden och kroppen. Kollagen hjälper framför allt till att bilda struktur och ge stadga i huden och kroppen. Kollagen återfinns bland annat i ben, hud, och senor.

Läs mer här

a

Elastin är ett protein som finns bland annat i huden. Elastin är elastiskt och låter många typer av vävnad i kroppen återfå sin normala form efter att ha blivit utsträckt, intryckt eller nypt.


Läs mer här

a

Hyaluronsyra (HA) är ett enzym som har en kraftigt vattenupptagande förmåga, det hjälper till att binda fukt i huden. Enzymet minskas i kroppen i takt med att vi åldras vilket också gör att den generella fukthalten i huden blir lägre med åldern, vilket också leder till att huden blir slappare och rynkigare.Läs mer här

Studier visar att en hälsosam kost främjar både hälsa, ger en friskare hud samt en bättre livskvalitet. kosten kan påverka hudtillståndet.

Hude är ett organ och alla våra organ i kroppen är i behov av näring för att må bra

Huden är uppbyggd av celler som i sin tur är uppbyggda av fett och protein. För att cellerna
ska fungera krävs energi i form av bl. a. kolhydrater. Dessa tre näringsämnen är därför
livsnödvändiga och har en viktig ro ll för vår hud.

 

I Nyblom (2010) k an man också läsa om hur en sund kost ökar chanserna till en frisk kropp
och en frisk hud. Får vi inte i oss alla näringsämnen som kroppen och huden behöver, syns det
på hudens struktur, fasthet och ton. En frisk hud behöver dagligen bra protein, nyttiga f etter,
långsamma kolhydrater, antioxidanter och andra vitaminer och mineraler. Äter man allt för

Trots lite forskning så kan vi ändå dra en slutsats om att kosten påverkar huden. Så påverkas då huden av fett, kolhydrater och protein i kosten? Ja, till en viss del. Men mer forskning inom området krävs för att kunna bevisa och korrekt kunna svara på frågan i vilken utsträckning kosten påverkar vår hud.

 

Läs mer här

a

Elastin är ett protein som finns bland annat i huden. Elastin är elastiskt och låter många typer av vävnad i kroppen återfå sin normala form efter att ha blivit utsträckt, intryckt eller nypt.


Läs mer här

a

 

Förutom kosten har också stress och ärftlighet en stor betydelse vid akne. Två av artiklarna gav svar på huruvida akne påverkar livskvaliteten

 

 

.Läs mer här


Följ oss...

Följ oss på sociala medier för att se mer av våra behandlingar och erbjudanden.

[wdi_feed id="2"]

Stockholm Estetik & Hälsas nyhetsbrev kommer ut denna veckan 🤗

Nyhetsbrevet kommer ut var 8:e vecka där vi informerar om olika nyheter, hudvård och vi har alltid ett unikt månadserbjudande enbart till er prenumeranter. Våra erbjudanden kan inte kombineras med andra rabatter eller behandlingskortet.

Ni kan gå in via länken nedan och registrera dig😊
http://eepurl.com/hc0qsf för att prenumerera.

Varma hälsningar Annika, Lena, Hannah, Marzena och Sofia

Ansiktsbehandling och massag

#ansiktsbehandling #hudterapeut #spa #massage #friskvård #friskvårdsmassage #indisk huvud och ansiktsmassage #stockholmestetikochhalsa #hudvård #hudvårdsklinik #nacka #hudhälsa #profhilo #prx #saltsjöboo #stockholm #sjuksköterska #microneedling #skinbooster #skönhetssalong #skönhetsklinik #holistisk #hälsa #hudföryngring #skinrejuvination #lymfmassage #fillers #nctf #lasergenesis #laserhairremoval
...

5 0

Stockholm Estetik & Hälsa är en hälso- & hudvårdsklinik som värnar om din inre och yttre hälsa. Vi har ett holistiskt synsätt där vi anpassar oss efter dina behov. Vad gäller hudvård, kroppsvård och inre hälsa.

Vi som tar hand om dig är utbildade sjuksköterskor, undersköterskor, laserterapeuter, hudterapeuter, samtalspedagoger och massörer.

Hjärtligt välkommen önskar Hannah, Annika, Marzena, Lena och Sofia

Hemsida:
www.estetikochhalsa.se

Boka direkt:
https://www.bokadirekt.se/places/stockholm-estetik-halsa-nyagatan-44618

#stockholmestetikochhalsa #hudvård #klinik #stockholm #hyaluronsyra #näring #hälsa #nacka #lymfmassage #spa #hudvårdsrutin #hudvårdssalong #skönhetstips #skönhetssalong #indiskhuvudochansiktsmassage #microneedling #ansiktsbehandling #hårborttagning #stresscoach #hudvårdstips #sjuksköterska #injektionsbehandlingar #alexandritelaser #skinbooster #massage #microblading #kosmetisktatuering #kemiskpeeling #profhilo #prxt33
...

56 3

Vi firar 🎉 att vår fina, varma och familjära hudvårdsklinik har funnits i två år på Nyagatan 5 i Nacka!

Upp till 40 % rabatt på en massa fina behandlingar☀️

Hjärtligt välkommen!☀️

Boka din behandling här:
https://www.bokadirekt.se/places/stockholm-estetik-halsa-nyagatan-44618

#hudvård #stockholmestetikochhalsa #nacka #hudvårdssalong #prxt33 #lymfmassage #skinbooster #nctf #indiskhuvudochansiktsmassage #harmonyca #profhilo #fillers #filler #spa #hanakasumi #spabehandlingar #huduppstramning #cellulitetreatment #cellulitereduction #fettfrysning #stockholm #värmdö #saltsjöboo #saltsjöbaden #rabatt #erbjudande #erbjudanden #skönhetssalong #skönhetsklinik #ansiktsbehandling
...

41 0

Nyhetsbrev - våren kommer och med den härliga erbjudanden ☀️ ...

24 2

Följ oss på sociala medier för att se mer av våra behandlingar och erbjudanden.

Marzena utbildningar

Utbildning:

 • 2005 Kandidatexamen Folkhälsovetenskap (Mälardalens Universitet)

 • 2019 Diplomerad Stresspedagog (Sverigehälsan) 

 • 2023 Indisk Huvud-och ansiktsmassage (Axelsons Institute) 

 • 2023 Yoga Nidra (Yogashakti) 

 • 2024 Lymfmassage (Axelsons Institute) 

Marzena personligt

Jag är född och uppvuxen i Ö-vik men bor nu på Södermalm med min man och våra två barn.  

Älskar att vara ute i naturen, där mår jag som bäst. Ett nyfunnet intresse är att paddla kajak, vilket jag gör så fort vi kommer ut till vårt lantställe ute på Väddö. 

Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa och är utbildad folkhälsovetare. Trots all min kunskap kring hälsa drabbades jag av en utmattning för några år sedan, och jag hade svårt att hitta den hjälpen som jag behövde. Det gjorde att jag vidareutbildade mig till Stresspedagog, för att förstå hur stress påverkar oss och hur vi kan hantera den när det blir för mycket. 

Nu brinner jag för att stötta och vägleda kvinnor som känner sig utarbetade och stressade, genom avslappnande massage, samtalsrådgivning och stresshantering.  

Marzena personligt

En glad kalmarit som flyttade till Stockholm 2020 och bor förnärvarande i Gustavsberg med min sambo. 

Mitt intresse för hudvård väcktes när jag själv upplevde tonårsakne, vilket påverkade min självkänsla. Detta drev mig att utforska optimala sätt att vårda min hud. När resultaten inte motsvarade mina förväntningar sökte jag hjälp hos en hudterapeut som guidade och stöttade mig genom min resa. Det var då jag insåg att jag ville hjälpa andra att förbättra sin hud, precis som hon hjälpte mig. Min strävan är alltid att utvecklas, och jag älskar att kontinuerligt lära mig nya metoder och tekniker.

Kunden är alltid i centrum för mitt arbete. Det är oerhört viktigt för mig att mina kunder ska känna sig bekväma och trygga hos mig samtidigt som de får hög kvalitet på de behandlingar jag utför. 

Mitt mål är att kunna hjälpa och vägleda så många som möjligt till en friskare och förbättrad version av sin hud.

Marzena utbildningar

Utbildning:

2013-2017: Makeup- och hårstylist

 • 2021-2022: Utbildad till Hud- och Spaterapeut på International Beauty School of Sweden
 • 2022: CIDESCO Diplomerad hudterapeut
 • 2022: ITEC Diplomerad hudterapeut
 • 2023: Dermapen
 • 2023: Cryoterapeut
 • 2023: Lashlift (kommer lära mig browlift också)

Marzena utbildningar

Hudterapeut sedan 2008, vidareutbildad inom microblading och kosmetisk tatuering både i Sverige och utomlands. Från 2014 jobbar jag endast med tatueringen, det är det jag brinner för mest.
Phibrows Royal Artist, utbildad även inom BoldBrows och PhiContour (eyeliner & läppar).
Jag arbetar med endast säkra och marknadsledande varumärken såsom Phibrows.

 

Marzena personligt

Hos mig är du som kund viktigast. Med min erfarenhet, kunskaper och noggrannhet gör jag allt för att du ska vara nöjd. Fokus ligger bara på Dig!

Jag strävar ALLTID efter naturliga resultat.
Min målsättning är att framhäva och förfina en persons egna drag och utseende.

Mia personligt

Jag bor i Saltsjö-Boo, har en dotter och sambo.

Älskar att resa, då olika kulturer fascinerar mig. Jag är också intresserad av kost och hälsa samt gillar att spela tennis.

Hudvård för mig är viktigt pga att huden är kroppens största organ, och den avspeglar hur vi mår både på in/utsida och har med egen erfarenhet sett vad en sund hud kan göra åt en dålig självkänsla.

Mia utbildningar

 • 2006 KY-utbildning med inriktning hudvård 
 • 2007 Egen företagare sedan 2007 och arbetade då med ansiktsbehandlingar, pedikyr, manikyr, massage och kroppsbehandlingar, har även arbetat på Skepparholmens Spa.
 • 2009 Exuviance produkt och behandlingsutbildning
 • 2022 Utbildning i Neostratas hudvårdsprodukter för hemmavård samt i behandling på klinik inkl kemiska peels (HBS Nordic)
 • 2022 Laserutbildning Cutera Excel HR (Go North Medical)

Hannah utbildningar

Mer Information kommer inom kort.

 • 1999 Undersköterskeutbildning (Katarina Västra)
 • Arbetat inom palliativ vård och ASIH
 • 2022 Utbildning i Neostratas hudvårdsprodukter för hemmavård samt i behandling på klinik inkl kemiska peels (HBS Nordic)
 • 2022 SkinPen microneedling (Noscomed)
 • 2022 Laserutbildning Cutera Excel HR (Go North Medical)

Hannah personligt

Jag bor i Saltsjöbaden med min man och mina tre barn. 

Jag har lång erfarenhet inom vården som undersköterska inom olika områden. Arbetar extra på ASIH samt inom palliativ vård. Jag  har alltid haft ett stort intresse för hudvård dels pga att jag själv har en känslig hud och med den erfarenheten vet hur viktigt det är att ta hand om huden samt få rätt behandling och vård för huden. 

Emilie personligt

Jag bor i Nacka med mina barn och hundar.

Jag har lång erfarenhet av detaljhandeln, framför allt e-handel. Jag har sedan 2010 jobbat på företag som bland annat Odd Molly och Yoga Girl. 2021 blev jag certifierad Social Media Manager.

Huden för mig har alltid varit viktig då jag har haft ganska känslig och fuktfattig hud. Idag har jag efter professionell hjälp av SEH och kunskap om rätt hudvårdsmärken fått en fantastisk hud som mår bra och är frisk.

VD och grundare av Digital Solutions Sthlm samt utbildningssamordnare och marknadsansvarig på Stockholm Estetik & Hälsa .

Emilie utbildningar

Mer information inom kort

 • 2021 Digital Solutions Sthlm. (VD coh grundare av DSS)
 • 2022 Social Media Manager (Social Media Academy)

Caroline personligt

Jag är ursprungligen skåning men bor numera i Hägerstensåsen i södra Stockholm. Har en pojkvän och hans två tonårstjejer i Norrtälje. Jobbar också på blodbussen i Stockholm. 

Älskar att resa och upptäcka nya platser, kulturer och träffa nya människor. Personlig utveckling och spendera mycket tid i naturen och vid havet. Yoga, dans, musik och att få umgås med vänner och familj ger mig mycket energi. Padel är ett nyfunnet intresse, som både är socialt och superkul. 

Jag har lång erfarenhet inom vården och har jobbat inom de flesta områdena. Har alltid haft ett stort intresse för hudvård, då jag själv har en känslig hud med tidigare problem av eksem och irritation. Hudvård och hälsa går hand i hand och speglar vårt mående. 

Caroline utbildningar

 • 2008 Folkhögskola, Idrott och Hälsa, (Bosön Lidingö)

 • 2011 Sjuksköterska kandidatexamen, (KI Stockholm) 

 • 2018 International yoga och meditation teacher 200 h, (Malmö) 

 • 2018 Kurs microneedling, (FormaVita Stockholm)

 • 2019 Yinyogalärarutbildning 50 h, (Stockholm)

 • 2021 Utbildning HLR instruktör, (KI Stockholm) 

 • 2022 Livscoachutbildning

 • 2022 YumiLashes, YumiBrows, YumiFeet (Yumi Beauty)

Emma utbildningar

 • 2018 – 2022 Coop
 • 2020 utbildning i laslift- och browlift arbetat med färgning och formning av fransar och bryn
 • 2022 YumiLashes, YumiBrows, YumiFeet (Yumi Beauty)

Emma personligt

Bor i Nacka, fokus på träning och vänner.

Jag har alltid varit intresserad av hudvård, smink, färg och form.

Då jag i tonåren fick mycket akne så försökte jag hitta en lösning på det. Jag testade lite olika produkter men efter att jag  började med Neostrata Clarify produkter så mår min hud mycket bättre. Sedan har jag även fått skinpen behandlingar för att miska ärren som uppstod efter aknen och de har minskat mycket.

Jag vet med egen erfarenhet att huden behöver hjälp för att hålla sig  stark och frisk. 

Sofia personligt

Bor i Nacka, är gift och har tre barn. Älskar att dansa då det ger så mycket glädje och energi men har även på senare tid börjat träna lite mix  av olika kampsporter vilket är jätteroligt.

VD och grundare av Stockholm Estetik & Hälsa.
Startade upp Stockholm HLR & Hälsa AB 2018 och började då arbeta som konsult på ett HVB-hem med ungdomar med olika NPF som jag fortfarande arbetar för varannan vecka.

Under 2020 sålde jag HLR-företaget och startade samma år Stockholm Estetik & Hälsa AB. Efter egen informationssökning om huden samt mina egna problem med fet, aknebenägen hormonell hud samt min Typ 1 diabetes, fick jag ett stort intresse runt hudens uppbyggnad och betydelse för vår kropp, samt de sjukdomar huden kan råka ut för. 

Huden är det som skyddar oss och ska hållas stark och frisk länge. Det är ett organ som tydligt syns utåt ifall det mår bra eller inte. Jag insåg tidigt vikten av att arbeta förbyggande med huden för en starkare, friskare hud i bättre kondition – helt enkelt förbättra hudhälsan.

Sofia utbildningar

 • 2006 Sjuksköterska Kandidatexamen (Karolinska Institutet)
 • 2019 Magisterexamen i Arbete & Hälsa (Karolinska Institutet)(företagssjuksköterska)
 • 2017 Utbildad HLR-instruktör via Sjuksyrra AB
 • 2019 Utbildad Första hjälpen och HLR-instruktör (HLR-Konsulten)
 • 2020 Grundkurs i microneedling, skleroterapi, filler Aliaxin, stylage, Juvederm, botulinumtoxin Vistabel, microbotox Vistabel (Injektion och hälsa)
 • 2020 Grundkurs i Profhilo och filler Aliaxin (IBSA)
 • 2020 Avancerad kurs i filler Aliaxin (IBSA)
 • 2020 Dermapen microneedling (MM Skin care)
 • 2020 Grundkurs Botulinumtoxin Vistabel (Beautyfill)
 • 2020 Grundkurs filler Stylage (Beautyfill)
 • 2021 Grundkurs Viscoderm skinkó och skinkó e (IBSA)
 • 2021 Avancerad kurs i Profhilo (IBSA)
 • 2021 Grundkurs filler Aliaxin och Botulinumtoxin Vistabel (Dr Wrinkle Academy)
 • 2021 Avancerad kurs Botulinumtoxin Vistabel (Dr Wrinkle Academy)
 • 2021 Avancerad kurs i filler läppar Aliaxin (Dr Wrinkle Academy)
 • 2021, 2022 Utbildning i Neostratas hudvårdsprodukter för hemmavård samt i behandling på klinik inkl kemiska peels (HBS Nordic)
 • 2021 Komplikationskurs (Dr Wrinkle Academy)
 • 2022 SkinPen microneedling (Noscomed)
 • 2022 Laserutbildning Cutera Excel HR (Go North Medical)
 • 2022 Aliaxin läppar workshop (IBSA)
 • 2022 Kurs i Botulinumtoxin Bocouture (Noscomed Asthetic Institut)
 • 2022 Aliaxin tinning, nasojugal vecket workshop (IBSA)
 • 2022 YumiLashes, YumiBrows, YumiFeet (Yumi Beauty)
 • 2022 Viscoderm Hydrobooster & Profhilo Combinational Protocol Masterclass (IBSA)
 • 2022 Aliaxin Midface Rejuvenation Hands-On Workshop (IBSA)
 • 2022 Aliaxin Perioral Hands-On Workshop (IBSA)
 • 2023 Laser avancerad utbildning Cutera Excel HR (Go North Medical)
 • 2023 PRX T33 (Derma ProMedical, NordicMSS)
 • 2023 Sunecos (Performa (NordicMSS
 • 2023 HArmonyCa (Allergan)