Botox, fillers, profhilo, microneedling, Dermapen

Guide
Olika hudtyper, hudtillstånd, kroppsegna ämnen som är viktiga för huden & Neostratas hudvårdsömnen och produkter

Vård för din hud med omtanke  Kropp- & ansiktsvård för alla!att lita på 

 Man, kvinna, senior som junior, oavsett om behovet är litet eller stort! Behandlingar med hög kvalitet, där du känner dig sedd, hörd och delaktig i din behandlin. 

Vi hjälper dig med din hudhälsa!

Nu erbjuder vi våra kunder att handla Neostratas fantastiska produkter i deras webbshop

Vi hjälper dig med din hudhälsa Huden är kroppens största organ

Huden är kroppens största organ och som många andra delar av vår kropp behöver huden hjälp och omsorg för att vara stark och frisk.

Att arbeta preventivt för att ge huden de bästa förutsättningarna är viktigt för oss på Stockholm Estetik & Hälsa. Genom att ha en dialog med kunderna och lyssna till dina önskemål och samtidigt ta hänsyn till just din huds förutsättningar, kan vi ge förslag på behandlingar som passar just dig.

Vi erbjuder behandlingar och produkter (bland annat mineraler, vitaminer och hyaluronsyra) som stärker och stödjer kroppens egen produktion av ämnen som leder till t ex ökad fukt och förbättrar hudens elasticitet, vilket bidrar till en starkare och friskare hud.

Under olika perioder i våra liv har vi behov av att sköta vår hud. Många människor upplever olika hudproblem i ansiktet eller på kroppen som kan vara besvärande men som inte kräver läkarvård, t expigmentfläckar, torr och keratosis pilaris, torra fötter osv Flera av dessa problem kan förbättras med behandlingar på hudvårdssalong och användning av effektiva hudvårdsprodukter hemma.

En del hudproblem som behandlas medicinskt, t ex akne och rosacea, kan kompletteras med professionell hudvård för ett optimalt resultat.

Olika hudtyper

Alla hudtyper behöver daglig hudvård för att hålla sig frisk och stark och som skyddar huden mot tex dagliga föroreningar och UV-strålar!

Kombinerad/blandhy är en kombination av olika hudtyper och kännetecknas av att ansiktet har både fetare och torrare partier. T-zonen (panna, näsa, haka) tenderar att gå mot normal eller fet hy (t-zonen kan ha förstorede porer), samtidigt är ofta resten av ansiktet, särskilt kinderna längs med käken, mer normal till torr hudtyp.

Årstiderna påverkar huden och en kombinerad hudtyp blir tex ofta torr på vintern.

Rekomederar produkter som återfuktar på djupet och som är  anpassade för de olika delarna av ansiktet, både de torra och fetare partierna.

Läs mer här

a

kännetecknas som en problemfria och balanserad hud året om, den känns mjuk och behaglig då huden har en jämn fördelning av fett och fukt och upplevs då varken torr eller fet. 

Viktigt att ta hand om sin hud även omen känns bra för att huden ska hålla sig frisk och stark.

Rekomederar fuktgivande hudvårdsprodukter för att behåll den höga fukthalten i huden. 


Läs mer här

a

Torr hudtyp tenderar att vara känslig och kan upplevas stram framförallt  direkt efter du har rengjort ansiktet. Huden kan vara fjällig, och även klia. Det beror på att huden har brist på fukt och fett.  

Rekomederar djupt återfuktande produkter. Använd ansiktspeeling 1–3 gånger per vecka eller efte hudens tollerans  som tex Smooth Surface Daily Peel Pads. AHA-pads som hjälper till att bygga upp hudens naturliga volym och huden exfolieras milt (få bort döda hudceller) och cellförnyelsen stimuleras.

Vatten kan vara uttorkande när den kommer utifrån, välj med fördel tvätt som du slipper skölja av.

Läs mer här

En fet hudtyp har överproduktion av fett i talgkörtlarna och blir därför lätt blank och glansig. Ofta är porerna stora och utvidgade, det är inte helt ovanligt med finnar, blemmor eller pormaskar.

Rekomederad fuktgivande hudvård och djuprengörande ansiktstvätt. Var noggrann med rengöringen och återfuktning och vård. Ett vanligt misstag är att använda för mycket av uttorkande produkter vilket leder till fortsatt oljig och glansig hy, som samtidigt kan strama eller flaga på grund av uttorkning. 

Läs mer här

a

Känslig hy kan man ha oavsett hudtuyp och är ett tillstånd som kan vara under olika perioder.

En känslig hy kan reagera av parfymerade eller aktiva produkter samt yttre och inre påfrestningar som sol, kyla, stress, medicinering eller hormoner vilket visarsig genom irritation som rodnad, knottror, flagning, svullnad eller till och med blåsor, även brännande och stickande känsla kan upplevas i huden. En känslig huden kan se lätt transparent ut med ytliga, vidgade blodkärl.En känslig hy har ökad risk att drabbas av inflammatoriska problem.

Rekomenderar Neostratas Restore serie  för känslig hy då du generelt bör du använda milda och svalkande  ingredienser som verkar lugnande och dämpar eventuell svullnad och rodnad. Dock är vi alla olika och anpassa hudvård efter din hy.


Läs mer här

a

En mogen hud är en såkallad åldrad hud eller en förtida åldrad hud och kännetecknas ofta av rynkor och fina linjer där huden har tappat sin spänst och fasthet. Huden kan också se livlös, matt och grå. Hudens  cellomsättningen är långsammare och kollagenet i huden bryts ner lättare. Gener, UVB-strålning och miljöfaktorer är några anledningar till att huden åldras. 

Rekomederad  mycket återfuktande hudvårdsprodukter som innehåller tex hyaluronsyre, aminofil, NeoGlukosamin, A-vitamin och retinol. Även AHA syror som jämnar ut huden och dämpar pigmenteringar är bra. Vktigt med dagligt skydd solskydd, näring och vitaminer, även produkter som stimulerar och boostar cellförnyelsen och kollagenproduktionen.

Läs mer här

Hudtillstånd

Akne kallas även finnar, och beror inte på dålig hygien. Akne är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Hos vissa bildas mer talg i talgkörtlarna än vad som behövs och  samtidigt blir talgkörtlarnas yttre gångar trängre och det blir en ökad produktionen av bakterie. Med rätt produkter och regelbundna behandlingar så går det att bli av med akne, men ibland kan det ta lite tid.


Läs mer här

a

Rosacea är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom,  som beror på en inflammation i huden och framför allt orsakar rodnad och utslag i ansiktet främst näsan eller kinderna, men ibland även på hakan, pannan och även i ögonen. Utslagen brukar försvinna med behandling, men kan komma tillbaka. Läs mer här

a

 Dels kan eksem uppstå då huden har kommit i kontakt med irriterande eller allergena ämnen. Atopiskt eksem eller   . (atopisk dermatit) även kalat böjveckseksem hos barn  är en inflammation i huden och kan även förekommer hos vuxna – då syns utslagen oftare i ansiktet, på halsen eller händerna. kännetecknas av torr hud med kliande utslag. Eksemet behandlas främst med mjukgörande salva och periodvis kan även kortisonsalva vara nödvändigt.. Eksem kan se olika ut, men oftast är huden röd, har torra hudflagor, små blåsor och knottror. Eksem kan klia väldigt mycket och få vätskefyllda blåsor. Eksem kan också uppstå om man har en försvagad hudbarriär och en obalans i immunsystemet

POD är en vanligt förekommande inflammatorisk hudsjukdom med oklar uppkomst. POD ger rodnad, utslag och knottror kring munnen och är är besläktad med rosacea. Sjukdomen kan komma av både yttre och inre faktorer som efter tex långt tids användning av stark kortisonkräm, överdriven rengöring starka hudvårdsprodukter, användning av smink, solljus, värme, vind eller  hormonella faktorer och stress.

Den kan ta lång tid att bli av med, men det finns behandling som kan påskynda läkningen.


Läs mer här

a

Hårsäcksinflammation är relativt valigt att få. Varje hårstrå på huden sitter i en hårsäck. En hårsäck kan bli inflammerad om det kommer in bakterier eller svamp, detta kan ske  t ex vid rakning, vaxning, kläder som skaver, eller vissa eksem. Varm och fuktig hud ökar risken  att Risken är störst när huden är varm och fuktig.En hårsäcksinflammation brukar gå över av sig själv.

Hårsäcksinflammationer visar sig som små utslag. De ser ut som finnar eller kvisslor, med ett hårstrå mitt i utslaget. Ibland kan hårstrået vara svårt att se. Utslagen kan även klia klia.


Läs mer här

a

Små knottror i huden som kan likna mycket små finnar. Hudreaktionen kan uppstå på exempelvis armarna, låren eller i ansiktet. Knottrorna är helt ofarliga. . De liknar små utslag och är antingen hudfärgade, bruna eller lite rodnande.  Orsaken till knottrig hud är en överproduktion av keratin – ett mjukgörande ämne som finns naturligt i huden, håret och naglarna. Vid keratosis pilaris är det relativt vanligt att även ha torr hud eller atopiskt eksem
Läs mer här

Milier uppkommer oftast kring ögonen, kinderna eller i hela ansiktet. Det är små vita cystor, knottror eller kulor.

prickarna består av talg och keratin (kroppens naturliga protein) som bildas under huden och som sedan visar sig på huden som en vit kula/bubbla. Milier uppstår på grund av att kroppen har överproducerat proteinet på ett specifikt område. 

Det är viktigt att inte förväxla milier med vita pormaskar. Milier saknar helt poröppning och därför får man INTE klämma dem på egen hand. Det kommer lämna ärr och andra märken på din hy.


Läs mer här

a

Ytliga kärl är relativ vanligt förekommande. rodnaden beror på utvidgade blodkärl som på grund av hudens elasticitet utvidgas ytterligare när blodet flödar till huden, men som inte drar ihop sig efteråt på det sätt som skulle ske hos normal hud.

Utlösande faktorer för synliga kärl kan vara både yttre och inre påfrestningar/orsaker. T ex en ökad ärftlighet, torr och känslig tunn hud (t ex rosacea), skador, stress, alkohol, rökning, sol och  temperaturväxlingar.  

Läs mer här

a

Kärlspindlar/ådernät, vilket är när ytliga kärl bildar små röda strimmor på benen. Dessa är helt ofarliga och kan uppkomma helt spontant.  En del kan uppleva lite besvär av sina kärlspindlar i form av en känsla av värme och/eller sveda. 

.Läs mer här

Denna typ av pigmentering kallas även för åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Ju mer du vistas i solen desto mer solskador skapas i huden som kan komma fram med tiden. Därför är det viktigt att alltid skydda sig mot UV-strålning för att motverka dessa.
Läs mer här

a

Dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen, exempelvis vid en graviditet eller p-piller. Då uppstår det ofta mörka pigmenteringar på överläppen eller lite större fläckvisa partier i ansiktet. De känneteckas ofta av att de är liksidiga på båda sidor av ansiktet.Melasma är även känt som kloasma och är en form av hyperpigmentering som uppstår i ansiktet, särskilt på kinderna, näsryggen, pannan och överläppen samt ibland på andra delar av kroppen som är utsatta för solen, till exempel underarmarna. Män kan också få melasma men det är mycket vanligare hos kvinnor.
Läs mer här

a

Vitiligo är en kronisk hudsjukdom där partier på huden  även hår blir vitta, detta beror på att det saknas pigmentproducerande celler (melanocyter).  vilka Vitiligo kan komma var som helst på kroppen, men vanliga ställen är i ansiktet, på händerna och fötterna, i armhålorna och underlivet. 
Läs mer här

Neostratas hudvårdsömnen och produkter

Är en naturlig beståndsdel i sockerröret. Den exfolierar huden, förbättrar cellförnyelsen, jämnar ut pigmenteringar i huden, minskar porstorleken och hjälper till att släta ut fina linjer och rynkor samt gör att huden ser fastare ut.  
Läs mer här

a

Finns naturligt i citrusfrukter och är en effektiv alfahydroxisyra som har skyddande antioxiderande antiaging-effekter. Hjälper till att reparera tecken på solskador och elastos på grund av solstrålning.
Läs mer här

a

Är en fettlöslig alfahydroxisyra som utvinns från mandlar. Den absorberas lätt av fet hud, vilket gör den extra effektiv i produkter för denna hudtyp. Mandelsyra har även naturliga antibakteriella fördelar och om den används regelbundet bidrar den till att göra huden mindre fet utan att den torkas ut.
Läs mer här

Är en verksam antiaging-ingrediens som inte irriterar huden, inte ens för patienter med kliniskt bevisad känslig hud, så som rosacea eller som har gjort kosmetiska ingrepp. Har en antioxiderande effekt samt hämmar nedbrytande processer i huden.  Hudens sunda vävnad och ungdomliga elasticitet bevaras. Glukonolakton stärker hudens barriärfunktion och minskar med tiden hudens känslighet mot irriterande ämnen och rodnader. Glukonolakton gör inte huden känsligare för solen.
Läs mer här

a

Den nyaste generationens PHA som är idealisk för alla hudtyper, och särskilt för torr och känslig hud. Utvinns från mjölk (laktobionisk syra- eller maltsocker (maltobionisk syra. Dessa syror är mycket milda, barriärstärkande, cellförnyande och hjälper till att reparera huden samt minimera inklusive fina linjer, rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hudstruktur. Laktobionisk och Maltobionisk syra är också effektiva antioxidanter.  Båda ingredienserna förebygger också nedbrytning av huden genom att hämma det enzym som bryter ner kollagenet, och orsakar rynkor och slapp hud. De är också mycket effektiva återfuktare som binder vatten och skapar en fuktgivande barriär.
Läs mer här

a

Retinol är en form av A-vitamin som effektivt hjälper till att minimera ålderstecken så som rynkor och ojämn pigmentering. I huden verkar retinol genom att stimulera cellförnyelsen och kollagenproduktion vilket ger en fastare hud. Även hudens struktur och hudton förbättras vid regelbunden användning. Användningen av produkter med retinol kan behöva tillvänjas huden. Se till att använda rätt koncentration och intervall till din hudtyp.
Läs mer här

Aminofil är ett patenterat aminosyrederivat som har visat sig öka fylligheten och fastheten hos hudens stödjande matrix. Ger huden en förnyad volym samt förbättrad fasthet och minimerar därmed rynkor och linjer.
Läs mer här

a

NeoGlukosamin exfolierar huden skonsamt och gynnar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenterade fläckar samt akne. NeoGlukosamin är en byggsten till hyaluronsyra som fyller ut huden naturligt och hjälper huden att bli fyllig och utslätad inifrån. Fina linjer och rynkor blir mindre framträdande vilket ger ett fräschare och ungdomligare utseende.
Läs mer här

a

Är ingen syra, utan en typ av sockerart och en naturlig beståndsdel i hudens mellanlager, dermis. Hyaluronsyra är ett av flera ämnen som bidrar till att ge huden dess volym och smidighet genom att fungera likt tvättsvampar som binder vatten. Brist på hyaluronsyra gör att huden får en minskad fyllighet, något som all hud drabbas med åldern. Det är därför man tillför hyaluronsyra till huden genom injektioner. Hyaluronsyremolekylen är dock alldeles för stor för att med hudvård kunna komma djupare ner, så ingrediensen används i hudvårdsprodukter främst för att återfukta den översta delen av huden, stärka hudbarriären och ge en behaglig känsla och finish, vilket är nog så viktigt.
Läs mer här

Vattenlöslig vitamin som är mycket viktig för kroppen. Kallas också askorbinsyra. I hudvård har C-vitamin en antioxidant effekt, en positiv effekt på kollagenproduktionen och en utjämnande effekt på hudtonen. 
Läs mer här

a

Salicylsyra är en så kallad BHA (Beta Hydroxy Acid). I hudvård används salicylsyra främst som en exfolierande och talgreglerande ingrediens för fet och aknebenägen hud, tack vare dess fettlösliga egenskaper. Salicylsyra kan ha en uttorkande effekt och används gradvis och efter hudens tolerans.
Läs mer här

a

Ävrigt vilket är nog så viktigt.
Läs mer här

kroppsegna ämnen som är viktiga för huden

Kollagen är ett fiberprotein och en viktig byggsten för både huden och kroppen. Kollagen hjälper framför allt till att bilda struktur och ge stadga i huden och kroppen. Kollagen återfinns bland annat i ben, hud, och senor.

Läs mer här

a

Elastin är ett protein som finns bland annat i huden. Elastin är elastiskt och låter många typer av vävnad i kroppen återfå sin normala form efter att ha blivit utsträckt, intryckt eller nypt.


Läs mer här

a

Hyaluronsyra (HA) är ett enzym som har en kraftigt vattenupptagande förmåga, det hjälper till att binda fukt i huden. Enzymet minskas i kroppen i takt med att vi åldras vilket också gör att den generella fukthalten i huden blir lägre med åldern, vilket också leder till att huden blir slappare och rynkigare.Läs mer här

Kollagen är ett fiberprotein som framför allt hjälper till att bilda struktur, ge stadga och är motståndskraftig mot slitande krafter. Kollagen återfinns bland annat i ben, hud, och senor.

Läs mer här

a

Elastin är ett protein som finns bland annat i huden. Elastin är elastiskt och låter många typer av vävnad i kroppen återfå sin normala form efter att ha blivit utsträckt, intryckt eller nypt.


Läs mer här

a

Hyaluronsyra (HA) är ett enzym som har en kraftigt vattenupptagande förmåga, det hjälper till att binda fukt i huden. Enzymet minskas i kroppen i takt med att vi åldras vilket också gör att den generella fukthalten i huden blir lägre med åldern, vilket också leder till att huden blir slappare och rynkigare.Läs mer här


Följ oss...

Följ oss på sociala medier för att se mer av våra behandlingar och erbjudanden.

[wdi_feed id="2"]

Före/efter behandling av panna, en muskelavslappnande behandling. ⁠

Du har väl inte missat att vi har 20% rabatt på alla behandlingar som utförs under april och maj månad i vår nya klinik på Nyagatan 5 i Nacka?⁠


#muskelavslappnande #behandling #erbjudande
...

0 0

Skinbooster från IBSA💦⁠
Här har kunden fått en kombinationsbehandling med muskelavslappnande var 4:e-var 5:e månad i kombination med Skinbooster med en kur på 4 gånger med 3 veckors intervall. Rekommenderar kuren 2 gånger/ år.⁠

Skinbooster är en förebyggande hudvårdsbehandling som ger en kraftfull boost för din hud och bidrar till att stabilisera huden, ger ökad lyster, elasticitet, återfuktar, samt förbättrar hudens struktur. Dessutom bidrar skinbooster till att skydda och reparera skador orsakade av UV-strålning ☀️☀️☀️ ⁠

Den består av mer än 50 olika vitaminer, mineraler och aminosyror, samt mycket hög halt av hyaluronsyra. ⁠

www.estetikochhalsa.se/skinbooster/⁠

#ibsa #skinbooster # stockholmestetikochhalsa
...

10 0

Visste du att skinbooster är en förebyggande behandling för din hud som ger ökad lyster, elasticitet, återfuktar och kan förbättra hudens struktur?⁠

Den kan även skydda huden och reparerar skador orsakade av UV-strålning. Passar utmärkt inför och efter sommaren ☀️⁠

#skinbooster #ibsa #ibsanordic #reparera #skydda #lyster #elastisitet #återfukta #hudtruktur #stockholmestetikochhalsa #nacka
...

15 0

Låt oss presentera vår kommande behandling 🤩 som är en renodlad laser. ⁠

Cutera excel HR laser är FDA-godkänd, nästintill smärtfri men framför allt tar alla hudtyper 💪🏻💪🏼💪🏽💪🏾💪🏿⁠

#laser #excelhr #hårborttagning #finalinjer #kärl #akneärr #ärr #nacka #stockholmestetikochhalsa
...

7 0

Före/efter behandling av argrynka, en muskelavslappnande behandling. ⁠

Du har väl inte missat att vi har 20% rabatt på alla behandlingar som utförs under april och maj månad i vår nya klinik på Nyagatan 5 i Nacka?⁠


#muskelavslappnande #behandling #erbjudande
...

7 0

🔥 Här kommer ett riktigt hett tips för dig som använder foundation: ⁠⁠
IBSA´s Viscoderm Cover Up foundation är helt magisk och ger ett naturligt resultat 🌟 ⁠

✔️ Viscoderm CoverUp Light är en steril foundation speciellt framtagen för att täcka missfärgad hud, lindrar smärta och döljer rodnad som kan vara orsakad av dermoestetiska behandlingar. ⁠

✔️ Innehåller blanda annat hyaluronsyra som återfuktar huden. Den luftfria flaskans unika funktion garanterar sterilitet för hela användningen av produkten.⁠

✔️Krämen passar väldigt bra för användning efter estetiska ansiktsbehandlingar som Profhilo, microneedling, fillers, laser, peeling etc.⁠

#ibsanordics #ibsa #viscodermcoverup #foundation #makeup #naturligtresultat #stockholmestetikochhalsa #klinik #nacka
...

14 1

Följ oss på sociala medier för att se mer av våra behandlingar och erbjudanden.

error: OBS: Innehåll går inte att kopiera !!